VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom
Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 200 g tamne čokolade sa minimalno 70% kakaoa
- 400 ml punomasnog kokosovog mleka iz konzerve
- 3 kašike agava sirupa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Priprema
Iz konzerve kokosovog mleka izvadite gusti deo, a tečnost ostavite sa strane. Umutite gusti deo u posudi pa mutite sve dok smesa ne postane glatka. Zasebno, otopite tamnu čokoladu na pari pa pustite da se malo prohladi. Zatim, dodajte gusti deo kokosovog mleka, agava sirup, ekstrakt vanile i prstohvat soli. Sve dobro promešajte dok smesa ne postane kompaktna. Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite tečni deo kokosovog mleka mikserom dok ne postane kremast. Lagano sjedinite smese. Sipajte u posudice za posluživanje, pa ostavite u frižideru 6 sati. Služite hladno. Dekorišite mus voćnim prelivom. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MUS Vazdušasto kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Kremasta i lagana, pravi raj za nepca.
MUS SA SMOKVAMA Neodoljiv i osvežavajuć desert u kome će uživati cela porodica
Topi se u ustima, a oduševiće i one koji ne vole slatko.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)