VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom
Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 200 g tamne čokolade sa minimalno 70% kakaoa
- 400 ml punomasnog kokosovog mleka iz konzerve
- 3 kašike agava sirupa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Priprema
Iz konzerve kokosovog mleka izvadite gusti deo, a tečnost ostavite sa strane. Umutite gusti deo u posudi pa mutite sve dok smesa ne postane glatka. Zasebno, otopite tamnu čokoladu na pari pa pustite da se malo prohladi. Zatim, dodajte gusti deo kokosovog mleka, agava sirup, ekstrakt vanile i prstohvat soli. Sve dobro promešajte dok smesa ne postane kompaktna. Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite tečni deo kokosovog mleka mikserom dok ne postane kremast. Lagano sjedinite smese. Sipajte u posudice za posluživanje, pa ostavite u frižideru 6 sati. Služite hladno. Dekorišite mus voćnim prelivom. Prijatno!
Možda vas zanima:
TEKSAŠKI KOLAČ Jednostavni američki kolač skupog ukusa, u neodoljivom spoju sa orasima
Neodoljivi spoj biskvita i pekan oraha u originalnoj verziji, za one izbirljive.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
KRAMBL SA JABUKAMA Mirisni desert kao izmišljen za jesen, a popravlja dan u trenu
Mrvičasti, sočni desert raspametiće i one koji ne vole jabuke.
KARTOŠKA Kremasti slatkiš iz bivšeg SSSR-a kome ovo piće daje posebnu čar
Naziv je dobio po krompiru, jer oblikom podseća na njega.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
KREM MED Savršeni namaz za palačinke od samo 1 sastojka, a budi sva čula
Kremast i neodoljiv, oduševiće i one izbirljive.
DŽEM OD SMOKAVA S VANILOM Neodoljivi spoj različitih ukusa oboriće s nogu i one najizbirljivije
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJLEPŠI DŽEM OD BRESAKA Gotov za pola sata, a ukusa koji priča priče
Potpuno prirodan, obožavaće svi koji ga budu probali.
Komentari (0)