MUS SA SMOKVAMA Neodoljiv i osvežavajuć desert u kome će uživati cela porodica
Topi se u ustima, a oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 300 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašičice sušenih cvetova lavande
- 5 listova želatina
- 3 žumanca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g neslanog sira
- 100 g svežih smokava
- 2 kašike putera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Pomešajte mleko, pola količine slatke pavlake i cvetiće lavande. Kad provri, sklonite s ringle i ostavite da se hladi 15 minuta. Listiće želatina stavite da omekšaju, a žumance penasto umutite sa 75 g šećera a potom skuvajte na pari. Procedite mlako mleko s lavandom, želatin ocedite i otopite u mleku. Zajedno sa sirom mleko polako umešajte u krem sa žumancima. Ostatak pavlake umutite i takođe pažljivo sipajte u krem. Dobijeni mus raspodelite u čaše i ostavite u frižideru oko 3 sata. Smokve isecite na kriške pa karamelizujte na puteru i preostalom šećeru. Dodajte smokve, limunov sok i cimet, te kuvajte na laganoj vatri par minuta. Ohlađenim karamelizovanim smokvama ukrasite ohlađen mus.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MUS Gotov za pola minuta, a nikad kremastiji i slađi, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert za sve prilike.
VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom
Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)