MUS SA SMOKVAMA Neodoljiv i osvežavajuć desert u kome će uživati cela porodica
Topi se u ustima, a oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 300 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašičice sušenih cvetova lavande
- 5 listova želatina
- 3 žumanca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g neslanog sira
- 100 g svežih smokava
- 2 kašike putera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Pomešajte mleko, pola količine slatke pavlake i cvetiće lavande. Kad provri, sklonite s ringle i ostavite da se hladi 15 minuta. Listiće želatina stavite da omekšaju, a žumance penasto umutite sa 75 g šećera a potom skuvajte na pari. Procedite mlako mleko s lavandom, želatin ocedite i otopite u mleku. Zajedno sa sirom mleko polako umešajte u krem sa žumancima. Ostatak pavlake umutite i takođe pažljivo sipajte u krem. Dobijeni mus raspodelite u čaše i ostavite u frižideru oko 3 sata. Smokve isecite na kriške pa karamelizujte na puteru i preostalom šećeru. Dodajte smokve, limunov sok i cimet, te kuvajte na laganoj vatri par minuta. Ohlađenim karamelizovanim smokvama ukrasite ohlađen mus.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MUS Gotov za pola minuta, a nikad kremastiji i slađi, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert za sve prilike.
VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom
Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)