DOMAĆI MAJONEZ - kremast, vazdušast i punog ukusa, a što je najvažnije pravi se za 15 minuta

Ivana Vujnović

18:00

Bakina vanglica 0

Iako se brzo pravi, aime, ne žurite s dolvanjem ulja, jer postoji velika šansa da će se sastojci razdvajati.

domaći majonez
Shutterstock

 

Domaći majonez

Sastojci:

3 žumanca

500 ml suncokretovog ulja

40 ml belog sirćeta

aleva paprika

so, kajenski biber

Priprema:

Pre svega, uverite se da su svi sastojci na sobnoj temperaturi. Odvojite žumanca od belanaca i prebacite ih u duboku posudu. Dodajte sirće i začinite solju i kajenskim biberom. Postepeno dodajte ulje i mešajte dok majonez ne postane kremast. Prebacite u čistu posudu, dobro pokrijte plastičnom folijom i čuvajte majonez u frižideru.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading