MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima

Alo.rs/S. Đ.

13:56

Sezonski recepti 0

Pravi i jedinstven ukus.

MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Privatna arhiva

Prave bakine vanilice

 

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna

200 g masti

2 vanilin šećera

1 jaje

1 belance

1 prašak za pecivo

1 limun

I još:

džem od kajsije

prah-šećer

 

Priprema:

Od navedenih sastojaka umesite glatko testo. Razvucite oklagijom i vadite modlicom željene oblike. Pecite vanilice na 180 stepeni 10 minuta. Spajajte ih džemom i uvaljajte u prah-šećer.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading