MUSAKA KOJA SE TOPI U USTIMA Ovakav ručak još uvek niste probali
Pire je glavni sastojak.
Musaka od preostalog pirea
Sastojci:
300 g mešavine za rusku salatu
ostatak pirea
2 kašike ulja
100 g šunke
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika suvog začina
so, biber
1 kašika brašna
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Crni luk iseckajte i izdinstajte. Mešavinu za rusku salatu skuvajte u pilećem bujonu i procedite. U tepsiju poređajte dinstani crni luk, pa rasporedite ostatak pirea od prazničnog ručka. Preko toga sipajte mešavinu povrća, pa poređajte listove šunke. Preko svega poređajte preostali krompir. Kašiku brašna pomešajte sa dve čaše vode, soli i biberom i prelijte preko musake. Pospite seckanim peršunom i rendanim kačkavaljem i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
SAVET Musaku možete zaliti mešavinom jogurta i jaja i zapeći još 10 minuta
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEZABORAVNI KOKOS DESERT Tradicionalni recept pogodan za sve prilike
Uživaće svi ljubitelji kokosa....
RECEPT KOJI NEMA KONKURENCIJU Nešto drugačija verzija belih kocki
Odličan ukus je neosporan...
SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pileće knedle u specijalnom sosu idealan ručak
Više nećete razmišljati šta da spremate.
SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)