OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mirišljava sočna piletina sa limunom

Trpeza/ V.V.

18:30

Sezonski recepti 0

Odličan spoj mesa i citrusa.

piletina senf
Shutterstock

Piletina u sosu

Sastojci:

6 pilećih filea

3 limuna

100 g putera

3 čena belog luka

1 kašičica peršuna

1 kašičica majčine dušice

3 kašike maslinovog ulja

Biber, so

Priprema:

Stavite puter da omekša na sobnoj temperaturi, dodajte narendanu koru i sok od jednog limuna, peršun i majčinu dušicu. Izmešajte i stavite u frižider da se stegne. Isecite šnicle, posolite, pobiberite, i prelijte maslinovim uljem. Utrljajte u šnicle peršun i majčinu dušicu i ostavite da stoji 15 minuta. Poređajte u pleh, odozgo poređajte kolutove limuna i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Gotovo meso izvadite na tanjire i na svaku šniclu stavite kašučicu putera sa začinima i krišku limuna. Poslužite uz kuvani krompir i salatu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading