OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mirišljava sočna piletina sa limunom
Odličan spoj mesa i citrusa.
Piletina u sosu
Sastojci:
6 pilećih filea
3 limuna
100 g putera
3 čena belog luka
1 kašičica peršuna
1 kašičica majčine dušice
3 kašike maslinovog ulja
Biber, so
Priprema:
Stavite puter da omekša na sobnoj temperaturi, dodajte narendanu koru i sok od jednog limuna, peršun i majčinu dušicu. Izmešajte i stavite u frižider da se stegne. Isecite šnicle, posolite, pobiberite, i prelijte maslinovim uljem. Utrljajte u šnicle peršun i majčinu dušicu i ostavite da stoji 15 minuta. Poređajte u pleh, odozgo poređajte kolutove limuna i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Gotovo meso izvadite na tanjire i na svaku šniclu stavite kašučicu putera sa začinima i krišku limuna. Poslužite uz kuvani krompir i salatu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Belo meso sa slaninom i pavlakom, uživajte u dobrom ukusu
Ukoliko želite brz i lagan ručak, onda je belo meso sa slaninom i pavlakom pravi izbor za vas. Možete ga kombinovati uz testenine, krompir pire, pirinač ili nešto treće
MESO U TESTU ZA POSEBNE PRILIKE Napravite biftek Velington po receptu Nine Vaš iz Zrenjanina
Savršen izbor za vaš svečani ručak ili večeru je kraljevsko jelo, poput ovog bifteka.
PIRINAČ SA SLANINICOM Ukusno jelo za prave gurmane
Jednostavno se pravi, a lepo će vas zasititi.
ZIMSKO HIT JELO Fantastičan ribanac sa slaninom i kobasicama, uživajte onako domaćinski
Nema ničega lepše od porodice na okupu dok se na stolu puši lonac pun kuvanog kiselog kupusa, a napolju hladni vetar udara u prozorsko staklo
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)