ŠARENI BUREK SA MESOM Ako volite onaj kupovni, ovaj ćete da obožavate

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Mnogima je kupovni burek omiljeni izbor za doručak. Napravite domaći burek sa mesom i bićete oduševljeni. Spoj hrskavih kora sa sočnim filom od mesa, raj je za nepca.

šareni burek
Shutterstock

Potrebno je

Za testo

  • 500 g brašna
  • 300 ml vode
  • 2 kašičice soli

Za fil

  • 300 g krompira
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • ulje 
  • biber
  • so

Za preliv

  • 250 ml vode
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema

U posudu sipajte brašno, so i promešajte. Sipajte mlaku vodu, zamesite fino testo i ostavite da stoji 5 minuta, pa ga premesite. Podelite na tri loptice, pa ih malo razvucite oklagijom. Odozgo ih nauljite, pokrijte krpom, te ostavite na toplom mestu 30 minuta. Za fil: Krompir oljuštite, isecite na kockice, a luk iseckajte što sitnije. Pomešajte i dodajte meso. Posolite, pobiberite, dodajte malo ulja i dobro promešajte. Kolut testa nežno razvucite na pamučnom stolnjaku. Preko rasporedite fil i pomoću stolnjaka urolajte. Postupak ponovite s ostalim kolutovima testa i jufke ređajte u podmazan okrugli pleh ukrug. Burek malo poprskajte uljem i stavite da se peče na 250 stepeni. Čim porumeni, temperaturu smanjite na 180 stepen i pecite još pola sata. Pet minuta pre kraja, prokuvajte nauljenu i posoljenu vodu i prelijte burek. Vratite u rernu još 2-3 minuta da upije i sve se zapeče.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading