ŠARENI BUREK SA MESOM Ako volite onaj kupovni, ovaj ćete da obožavate
Mnogima je kupovni burek omiljeni izbor za doručak. Napravite domaći burek sa mesom i bićete oduševljeni. Spoj hrskavih kora sa sočnim filom od mesa, raj je za nepca.
Potrebno je
Za testo
- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 2 kašičice soli
Za fil
- 300 g krompira
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- ulje
- biber
- so
Za preliv
- 250 ml vode
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
U posudu sipajte brašno, so i promešajte. Sipajte mlaku vodu, zamesite fino testo i ostavite da stoji 5 minuta, pa ga premesite. Podelite na tri loptice, pa ih malo razvucite oklagijom. Odozgo ih nauljite, pokrijte krpom, te ostavite na toplom mestu 30 minuta. Za fil: Krompir oljuštite, isecite na kockice, a luk iseckajte što sitnije. Pomešajte i dodajte meso. Posolite, pobiberite, dodajte malo ulja i dobro promešajte. Kolut testa nežno razvucite na pamučnom stolnjaku. Preko rasporedite fil i pomoću stolnjaka urolajte. Postupak ponovite s ostalim kolutovima testa i jufke ređajte u podmazan okrugli pleh ukrug. Burek malo poprskajte uljem i stavite da se peče na 250 stepeni. Čim porumeni, temperaturu smanjite na 180 stepen i pecite još pola sata. Pet minuta pre kraja, prokuvajte nauljenu i posoljenu vodu i prelijte burek. Vratite u rernu još 2-3 minuta da upije i sve se zapeče.
Možda vas zanima:
BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo
Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.
POSAN PRAZAN BUREK Bolji nego onaj iz pekare, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Uskoro počinje Uskršnji post i mnoge domaćice mogu da se nađu u dilemi šta da prave. Ovaj sočni burek pravi se lako a idealan je za bilo koje doba dana. Možete da dodate posno kiselo mleko ili sojin jogurt kao prilog.
BUREK OD RAZVUČENIH KORA Sa sirom i spanaćem, prste da poližete
Sočnog nadeva i hrskavih kora, dodajte prilog po želji i uživajte.
BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)