DESERT U ČAŠI Osvežavajući kremasti slatkiš od piškota i jagoda koji svima uspeva

Trpeza/ V.V.

10:30

Slatki kutak 0

Voće u kombinaciji sa keksom i slatkom pavlakom daje fantastičnu poslasticu.

DESERT U ČAŠI Osvežavajući kremasti slatkiš od piškota i jagoda koji svima uspeva
Shutterstock

Sastojci:

250 g svežih jagoda

250 g piškota

300 ml slatke pavlake

250 ml kisele pavlake

50 g kristal šećera

50 g šećera u prahu

370 ml vode

50 ml soka od pomorandže/jagode

Priprema:

Iseckajte jagode. Kuvajte šećer u prahu i vodu dok se šećer ne rastopi. Sklonite sa ringle, dodajte pola količine jagoda i ostavite dok se tečnost ne ohladi. Izblendirajte da dobijete glatku smesu. Sipajte u tanjir sok od pomorandže. Posebno umutite slatku pavlaku, dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i sjedinite u krem. Piškote natopite sokom i ređajte na dno čaša. Preko njih stavite red iseckanih jagoda, pa krem od jagoda, zatim beli krem, piškote i ponavljajte redom dok sve potrošite. Odozgo ukrasite belim kremom i jagodama.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading