KREMPITA Neodoljivi kolač koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Kremast i lagan kolač vratiće vas u dane detinjstva.
Potrebno je
Za koru:
- 6 žumanaca
- 1 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 6 belanaca
- 18 kašika šećera
- 4 kesice pudinga od vanile
- 1, 2 l mleka
Priprema
U jednoj posudi žumanca penasto umutite sa šećerom. Onda dodajte mleko, brašno, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke sjedinite. U tepsiju obloženu papirom za pečenje izručite smesu. Pecite koru oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zasebno umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje. Na šporet stavite mleko da provri pa dodajte šečer. Razmutite prah za puding sa 2 dl mleka pa ukuvajte. Sipajte vruć puding u šam od belanaca u tankom mlazu ili u nekoliko navrata po malo, sve vreme muteći, dok se ne sjedini cela smesa. Preko kore sipajte vruć fil pa ga ravnomerno rasporedite. Pustite da se krempita prohladi. Secite i služite. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
DUNAVSKI TALASI U savršenom kremastom spoju sa višnjama, kolač stvoren za uživanje
Ako volite klasičan kolač sa višnjama, ovaj ćete obožavati.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)