SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare

Slobodanka Ćorić

15:34

Bakina vanglica 0

Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom

pita
Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • kilogram gotovih kora
  • 350 grama starog sira
  • 200 mililitara jogurta
  • 1 jaje
  • 4 supene kašike ulja
  • čaša kisele vode
  • 1 prašak za pecivo

Način pripreme:

U dubljoj činiji pomešajte sir sa jednim jajetom, jogurtom, uljem i pecivom. Dobro promešajte da se sve lepo sjedini. Sada redjajte kore u četvrtasti nauljeni pleh na sledeći način:

Prvo stavite jednu koru u pleh, pa je onda poprskajte kiselom vodom, potom stavite dve izgužvane kore, takodje poprskajte kiselom vodom, a onda stavite preko njih još jednu celu i ponovo poprskajte kiselom vodom.

Sada sipajte jednu trećinu fila, pa ponovite postupak sa korama, druga trećina fila, ponovo redjajte kore, a onda i preostali fil, i na kraju stavite kore koje su vam ostale jedne preko druge. Poprskajte uljem i kiselom vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

*Da bi Vam pita bila sočnija, neposredno pre vadjenja, nekih 5 minuta, okrenite pitu tako da gornja strana sada bude dole, i vratite da se peče još pet minuta. Ovaj postupak je za malo veštije pa s toga nije neophodno da se uradi osim ako to ne želite.

Komentari (0)

Loading