SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom

Potrebni sastojci:
- kilogram gotovih kora
- 350 grama starog sira
- 200 mililitara jogurta
- 1 jaje
- 4 supene kašike ulja
- čaša kisele vode
- 1 prašak za pecivo
Način pripreme:
U dubljoj činiji pomešajte sir sa jednim jajetom, jogurtom, uljem i pecivom. Dobro promešajte da se sve lepo sjedini. Sada redjajte kore u četvrtasti nauljeni pleh na sledeći način:
Prvo stavite jednu koru u pleh, pa je onda poprskajte kiselom vodom, potom stavite dve izgužvane kore, takodje poprskajte kiselom vodom, a onda stavite preko njih još jednu celu i ponovo poprskajte kiselom vodom.
Sada sipajte jednu trećinu fila, pa ponovite postupak sa korama, druga trećina fila, ponovo redjajte kore, a onda i preostali fil, i na kraju stavite kore koje su vam ostale jedne preko druge. Poprskajte uljem i kiselom vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
*Da bi Vam pita bila sočnija, neposredno pre vadjenja, nekih 5 minuta, okrenite pitu tako da gornja strana sada bude dole, i vratite da se peče još pet minuta. Ovaj postupak je za malo veštije pa s toga nije neophodno da se uradi osim ako to ne želite.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)