SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
Potrebni sastojci:
- kilogram gotovih kora
- 350 grama starog sira
- 200 mililitara jogurta
- 1 jaje
- 4 supene kašike ulja
- čaša kisele vode
- 1 prašak za pecivo
Način pripreme:
U dubljoj činiji pomešajte sir sa jednim jajetom, jogurtom, uljem i pecivom. Dobro promešajte da se sve lepo sjedini. Sada redjajte kore u četvrtasti nauljeni pleh na sledeći način:
Prvo stavite jednu koru u pleh, pa je onda poprskajte kiselom vodom, potom stavite dve izgužvane kore, takodje poprskajte kiselom vodom, a onda stavite preko njih još jednu celu i ponovo poprskajte kiselom vodom.
Sada sipajte jednu trećinu fila, pa ponovite postupak sa korama, druga trećina fila, ponovo redjajte kore, a onda i preostali fil, i na kraju stavite kore koje su vam ostale jedne preko druge. Poprskajte uljem i kiselom vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
*Da bi Vam pita bila sočnija, neposredno pre vadjenja, nekih 5 minuta, okrenite pitu tako da gornja strana sada bude dole, i vratite da se peče još pet minuta. Ovaj postupak je za malo veštije pa s toga nije neophodno da se uradi osim ako to ne želite.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)