POSNA PITA SA PEČURKAMA Toliko je ukusna da ćete je praviti i kada ne postite
Ako tražite jednostavan i ukusan recept za posni obrok, ova pita sa pečurkama je pravi izbor. Kombinacija hrskavih kora i bogatog nadeva od pečuraka čini je idealnom za ručak, večeru ili posluženje gostima. Brzo se priprema i garantuje savršen ukus
500 g kora za pitu
500 g šampinjona ili drugih pečuraka po izboru
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa (po želji)
100 ml ulja
50 ml gazirane vode
So, biber, i suvi začin po ukusu
Kašičica suvog peršuna ili svežeg seckanog peršuna
Priprema:
Priprema nadeva:
Sitno iseckajte crni luk i proprži ga na polovini ulja dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu šargarepu (ako koristiš) i dinstajte još nekoliko minuta.
Pečurke očisti, iseckaj na listiće i dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodajte sitno seckan beli luk i peršun, pa skinite sa vatre.
Slaganje pite:
Svaku koru premažite mešavinom preostalog ulja i gazirane vode. Na jedan kraj kore stavite tanki sloj nadeva od pečuraka, pa uvijte u rolnu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
Pečenje:
Rolne ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih preostalom mešavinom ulja i vode kako bi bile hrskave.
Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-35 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KAO IZ PEKARA Recept koji čini da bude još mekša i sočnija
Da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)