POSNA PITA SA PEČURKAMA Toliko je ukusna da ćete je praviti i kada ne postite
Ako tražite jednostavan i ukusan recept za posni obrok, ova pita sa pečurkama je pravi izbor. Kombinacija hrskavih kora i bogatog nadeva od pečuraka čini je idealnom za ručak, večeru ili posluženje gostima. Brzo se priprema i garantuje savršen ukus
500 g kora za pitu
500 g šampinjona ili drugih pečuraka po izboru
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa (po želji)
100 ml ulja
50 ml gazirane vode
So, biber, i suvi začin po ukusu
Kašičica suvog peršuna ili svežeg seckanog peršuna
Priprema:
Priprema nadeva:
Sitno iseckajte crni luk i proprži ga na polovini ulja dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu šargarepu (ako koristiš) i dinstajte još nekoliko minuta.
Pečurke očisti, iseckaj na listiće i dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodajte sitno seckan beli luk i peršun, pa skinite sa vatre.
Slaganje pite:
Svaku koru premažite mešavinom preostalog ulja i gazirane vode. Na jedan kraj kore stavite tanki sloj nadeva od pečuraka, pa uvijte u rolnu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
Pečenje:
Rolne ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih preostalom mešavinom ulja i vode kako bi bile hrskave.
Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-35 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)