ŠPANSKA PITA Proveren recept za savršenu večeru ili doručak, a gotova očas posla!
Omiljena pita za koju se uvek traži dodatak
Sastojci:
6 jaja
400 ml kiselog mleka
1 čaša (od kiselog mleka) oštrog brašna
1 čaša kukuruznog brašna
200 ml ulja
1 prašak za pecivo
100 g tvrdog sira
200 g šunkarice
100 g kačkavalja
2 crvene paprike (može iz turšije)
3-4 kisela krastavčića
Priprema:
Šunkaricu, paprike, krastavčiće i kačkavalj iseći na kockice. Sjediniti jaja, ulje, kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati so po ukusu i izmešati da se dobije ujednačena smesa. Dodati iseckane sastojke i izmešati varjačom. Podmazati pleh, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne dobije smeđu boju.
RECEPT ZA PIVSKI HLEB Bez kvasca i čekanja da naraste, a mekan kao pamuk!
Kada nemate hleb u kući, pivski hleb je savršeno rešenje. Brzo se pravi, mekan je, a ukus mu je fantastičan.
ŠPANSKA PITA Proveren recept za savršenu večeru ili doručak, a gotova očas posla!
Omiljena pita za koju se uvek traži dodatak
FANTASTIČAN RECEPT NAŠIH BAKA Brze piroške sa sirom, mekane i vazdušaste
Ne znate šta ćete za večeru ili doručak, a možda bi i nešto na brzaka grickali, evo brzih piroški za vas
NAJBOLJA PITA SA JUGA SRBIJE Probajte čuvenu vranjansku samsu
Ako do sada niste probali, obavezno je napravite, oduševićete se
Savršen recept za kukuruzni hleb: Hrskav spolja, mekan iznutra
Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine
Komentari (0)