SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Bakina vanglica 0

Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

sutlijaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 l mleka
  • 150 g pirinča
  • 100 g šećera 
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Prstohvat soli
  • limunova kora
  • cimet

 

Priprema:

Operite pirinač. Mleko zagrejte u šerpi pa kad krene da vri stavite pirinač i prstohvat soli. Onda kuvajte na tihoj vatri, 30 do 40 minuta, uz povremeno mešanje, dok pirinač ne omekša. Potom umešajte šećer, vanilin šećer i limunovu koru, pa mešajte dok se ne otopi. Skinite sa vatre pa prebacite sutlijaš u činije i pustite da se prohladi. Pospite sutlijaš cimetom.

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading