SUTLIJAŠ SA VANILOM Fenomenalni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, iz bakine kuhinje
Brzinski desert obožavaće najmlađi, a priprema je vrlo jednostavna.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNI SUTLIJAŠ S KOKOSOM Neodoljivi desert koji miriše na more, ukućani će stajati u redu za još
Desert koji vraća u dane detinjstva, a kokos mu daje posebnu draž.

SUTLIJAŠ SA CIMETOM Slatkiš iz perioda detinjstva koji su pravile bake, prste da poližete
Pravi se brzo i lako, a budi nostalgiju na prošla vremena.

SUTLIJAŠ SA JAGODAMA Klasik na drugačiji način koji miriše na ljubav
Desert na kome su odrasle generacije, prste da poližete.

SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
- 2 dl kočanskog pirinča
- trun soli
- 1 l mleka
- 1 vanil šećer
- 8 kašika šećera
- suvo grožđe (po želji)
- malo cimeta
Priprema
Operite pirinač pod mlazem vode pa stavite u šerpu i sipajte vodu, da ogrezne. Stavite na šporet i zakuvajte, pa dodajte so. Nakon što provri smanjite temperaturu pa polako sipajte još 1 dl vode. Mešajte varjačom neprestano, da se ne zalepi za dno. Nakon što voda provri dodajte postepeno mleko pa mešajte. Nakon što pirinač upije mleko i nabubri, dodajte još. Biće kuvan za 15 ak minuta. Umešajte šećer i vanilu pa mešajte još minut, dva na ringli. Nakon što razlijete sutlijaš u posude ostavite 10 ak minuta u poklopljenoj šerpi.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)