SUTLIJAŠ SA VANILOM Fenomenalni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, iz bakine kuhinje

Ivana Pavlović

14:17

Slatki kutak 0

Brzinski desert obožavaće najmlađi, a priprema je vrlo jednostavna.

sutlijaš sa vanilom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 dl kočanskog pirinča 
  • trun soli
  • 1 l mleka
  • 1 vanil šećer
  • 8 kašika šećera
  • suvo grožđe (po želji)
  • malo cimeta

Priprema

Operite pirinač pod mlazem vode pa stavite u šerpu i sipajte vodu, da ogrezne. Stavite na šporet i zakuvajte, pa dodajte so. Nakon što provri smanjite temperaturu pa polako sipajte još 1 dl vode. Mešajte varjačom neprestano, da se ne zalepi za dno. Nakon što voda provri dodajte postepeno mleko pa mešajte. Nakon što pirinač upije mleko i nabubri, dodajte još. Biće kuvan za 15 ak minuta. Umešajte šećer i vanilu pa mešajte još minut, dva na ringli. Nakon što razlijete sutlijaš u posude ostavite 10 ak minuta u poklopljenoj šerpi.

@moja.trpeza

Bela kukuruzna proja Jednostavan recept za kukuruzni hleb Sastojci: • 300 g belog kukuruznog brašna • 200 ml kisele vode • 1 kesica praška za pecivo • 1 jaje • 1 kašičica soli Priprema: 1. U posudu sipajte kukuruzno brašno, pa dodajte jaje, kiselu vodu, prašak za pecivo i so. 2. Sve sastojke dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. 3. Smesu prelijte u prethodno podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu boju. Idealno za doručak ili kao dodatak uz čorbe i variva! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading