DOMAĆI RATLUK SA ORASIMA SUPER UZ CRNU KAFU Donosimo vam stari bosanski recept

Ivana Pavlović

12:33

Bakina vanglica 0

Priprema je laka, a ukus božanstven.

domaći ratluk sa orasima
Printscreen

Potrebno je:

  • 250 ml soka od narandže
  • 300 g šećera
  • 140 g kukuruznog skroba
  • 380 ml vode
  • 3 kašike soka od limuna
  • 150 g grubo sečenih oraha
  • 4 kapi žute vanilin boje za kuvanje

Za valjanje:

  • 100 g kukuruznog skroba
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Pomešajte sok od narandže, šećer, kukuruzni skrob, vodu, limun i boju za kuvanje u jednoj šerpi. Zakuvajte uz neprestano mešanje. Onda dodajte orahe i dobro izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa ohladite na sobnoj temperaturi i ostavite da se suši 24 sata. Secite na kocke od 3 cm, pa ponovo isecite na dva dela, poređajte u pleh i ostavite da se suši još 24 sata. Valjajte ratluk u kukuruzni skrob, pa u prah šećer.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading