DOMAĆI RATLUK SA ORASIMA SUPER UZ CRNU KAFU Donosimo vam stari bosanski recept
Priprema je laka, a ukus božanstven.

Potrebno je:
- 250 ml soka od narandže
- 300 g šećera
- 140 g kukuruznog skroba
- 380 ml vode
- 3 kašike soka od limuna
- 150 g grubo sečenih oraha
- 4 kapi žute vanilin boje za kuvanje
Za valjanje:
- 100 g kukuruznog skroba
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte sok od narandže, šećer, kukuruzni skrob, vodu, limun i boju za kuvanje u jednoj šerpi. Zakuvajte uz neprestano mešanje. Onda dodajte orahe i dobro izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa ohladite na sobnoj temperaturi i ostavite da se suši 24 sata. Secite na kocke od 3 cm, pa ponovo isecite na dva dela, poređajte u pleh i ostavite da se suši još 24 sata. Valjajte ratluk u kukuruzni skrob, pa u prah šećer.
Možda vas zanima:

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

ČOKO MAFIN Neodoljivi slatkiš koji se topi u ustima, za savršeno jutro
Mirisni i slatki, nestaće sa stola čim se postave.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana

SUTLIJAŠ SA VANILOM Zaboravljeni slatkiš na kome su odrasle generacije, a miriše na bakinu kuhinju
Sočan i sladak, za pravo uživanje.

SARAJEVSKA KLJUKUŠA Imamo originalni recept, košta samo 250 dinara, a nema te osobe koja može da joj odoli
Sirotinjsko jelo od krompira, svojevrstan je specijalitet, pa mnogi kažu da je upravo ova pita najsočnija na svetu. Najbolje od svega je što vam za nju uopšte ne treba mnogo novca, a dobićete izvrstan i zdrav obrok

NASUVO SA KROMPIROM Tradicionalno vojvođansko jelo za samo 150 dinara
Od pristupačnih namirnica, krompira i brašna, domišljati domaćice su spremale izdašne a ukusne obroke. Grenadir marš ili nasuvo sa krompirom se priprema u Vojvodini i to u u raznim varijantama, sa manje ili više paprike, sa sirom, jajima, ili slaninom…

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Uz ovaj vojvođanski recept gomboce će biti mekane kao duša
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
Komentari (0)