DOMAĆI RATLUK OD RUŽE Savršen uz šoljicu kafe, a još bolji od kupovnog
Sladak i neodoljiv, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1,5 kg šećera
- 2 x 750 ml vode
- 250 g gustina
- limuntus
- 6-8 kapi ekstrakt od ruže
- šećer u prahu za valjanje
Priprema:
U posudi skuvajte 750 ml vode i šećer,da dobijete gust sirup. Zasebno otopite gustin u isto toliko vode, pa dobro izmešajte. Sjedinite obe smese, uz neprestano mešanje i kuvanje na jakoj vatri, ali vodite računa da ne zagori. Umešajte komad limuntusa otopljen u malo vode. Pred kraj kuvanja, posle nekih 40 minuta proverite da li se masa pri kuvanju odvaja od šerpe i da ostavlja prazan trag pri povlačenju kašike po dnu posude. Dodajte esenciju ruže pa smesu izlijte u veću emajliranu tepsiju. Prohlađen ratluk secite na sitne komade, pa valjajte u prah šećer.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.
RATLUK OD ORAHA Starinski slatkiš mekan kao duša, poćiće vam voda na usta
Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a pogodan za dane posta
RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
STARI RECEPT ZA RATLUK Savršeno se slaže sa kafom, a popravlja raspoloženje u trenu
Starinski recept za ratluk oduševiće i one koji ne vole ovaj slatkiš.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)