DOMAĆI RATLUK OD RUŽE Savršen uz šoljicu kafe, a još bolji od kupovnog

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Sladak i neodoljiv, nestaće sa stola odmah.

ratluk od ruže
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1,5 kg šećera
  • 2 x 750 ml vode
  • 250 g gustina
  • limuntus
  • 6-­8 kapi ekstrakt od ruže
  • šećer u prahu za valjanje

Priprema:

U posudi skuvajte 750 ml vode i šećer,da dobijete gust sirup. Zasebno otopite gustin u isto toliko vode, pa dobro izmešajte. Sjedinite obe smese, uz neprestano mešanje i kuvanje na jakoj vatri, ali vodite računa da ne zagori. Umešajte komad limuntusa otopljen u malo vode. Pred kraj kuvanja, posle nekih 40 minuta proverite  da li se masa pri kuvanju odvaja od šerpe i da ostavlja prazan trag pri povlačenju kašike po dnu posude. Dodajte esenciju ruže pa smesu izlijte u veću emajliranu tepsiju. Prohlađen ratluk secite na sitne komade, pa valjajte u prah šećer.

@moja.trpeza Brzi rolat od ćuretine Sastojci: 500 g mlevenog ćurećeg mesa 150 g crnog luka Pakovanje kora za pitu So, biber Ulje Priprema: 1. Iseckati luk i dinstati na ulju, zatim dodati meso i dinstati dok ne bude pečeno. Posoliti i pobiberiti, pa ostaviti da se prohladi. 2. Kore za pitu premazivati uljem, fil rasporediti i svaku koru posebno urolati. 3. Na kraju uzeti dva lista, pouljiti ih i u njih urolati sve manje rolatiće zajedno. 4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 5. Služiti toplo. Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #foryoupage #goviral ♬ MESSY X CHILDREN - Liam Conner

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading