RECEPT ZA NAJBOLJI LESKOVAČKI AJVAR Na pola kuvanja obavezno dodajte ovaj sastojak

Oni koji su probali ovaj leskovački ajvar kažu da boljeg specijaliteta ove vrste od ovog nema.

ajvar
Shutterstock

Potrebno je za pripremu:

12 kg pečenih paprika
1 l ulja
šest kašika šećera
šest kašika soli
četiri kašike esencije

Priprema:

U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i esenciju i kuvati na tihoj vatri da se sjedini. Potom dodati pečenu i samlevenu papriku, mešati, najpre slabije, a potom sve intenzivnije, na jakoj vatri. Tako sat vremena. Vruć ajvar sipati u vruće tegle i zatvoriti. Ne treba dodavati konzervans. 

Tu je još jedan recept

Potrebno je:

10 kg crvene paprike kvalitetne
2 kg ljutih crvenih papričica, po ukusu
1 l ulja
1-2 kašike esencije ili sirće
beli luk, so

Priprema:

Papriku lepo oprati, osušiti potom krpom i peći sa svih strana. Pečenu vruću papriku staviti u najlon kese i vezati da se paprika malo uspari da bi se lakše ljuštila.

Komentari (0)

Loading