NAJBOLJI SOS ZA PILETINU IZ BAKINE KUHINJE Nema ni trunke brašna, a savršen
Služite toplo uz peršun.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- pileći bataci
- glavica crnog luka
- 4-5 sveže paprike
- paradajz sos 100 ml ili 2 veća paradajza
- 2 kašike ulja
- 3 čena belog luka
- so i peršun
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju, pa u njemu kratko prodinstajte batake. Onda ih izvadite i sklonite sa strane. Zasebno prodinstajte crni luk na rebarca i paprike pa dodajte paradajz i kuvajte još 5 minuta. U blenderu izblendajte smesu od luka, paradajza i paprike pa dodajte beli luk i sve umutite, dok ne dobijete kremast sos. Vratite sos i batake u tiganj pa krčkajte sve još 10 minuta.
privatna arhiva/bakina kuhinja
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
SAVRŠEN IZBOR ZA DORUČAK ILI VEČERU Projice sa spanaćem i sirom, potpuno zadovoljstvo u jednom zalogaju
Može da se ispeče u plehu pa je onda još brže i samo iseče u kocke
PROJA OD PALENTE Toliko je dobra da nestane pre nego što se ohladi!
Proja od palente pravi se od sastojaka koje već imate kod kuće, a gotova je brže nego što mislite.
Komentari (0)