NAJBOLJI SOS ZA PILETINU IZ BAKINE KUHINJE Nema ni trunke brašna, a savršen

Ivana Pavlović

13:00

Bakina vanglica 0

Služite toplo uz peršun.

sos za piletinu
privatna arhiva/bakina kuhinja
sos za piletinu privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Potrebno je:

  • pileći bataci
  • glavica crnog luka
  • 4-5 sveže paprike
  • paradajz sos 100 ml ili 2 veća paradajza
  • 2 kašike ulja
  • 3 čena belog luka
  • so i peršun

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju, pa u njemu kratko prodinstajte batake. Onda ih izvadite i sklonite sa strane. Zasebno prodinstajte crni luk na rebarca i paprike pa dodajte paradajz i kuvajte još 5 minuta. U blenderu izblendajte smesu od luka, paradajza i paprike pa dodajte beli luk i sve umutite, dok ne dobijete kremast sos. Vratite sos i batake u tiganj pa krčkajte sve još 10 minuta.

sos za piletinu privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 



 

Komentari (0)

Loading