POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
POSNI ROLAT SA AJVAROM
Sastojci za koru:
– 200 g brašna
– 200 ml kisele vode
– 50 ml ulja
– Kašičica soli
– Kašičica praška za pecivo
Sastojci za fil:
– 250 g ajvara
– 200 g posnog majoneza
– 3 kisela krastavčića (sitno seckana)
– Prstohvat soli i bibera
– Po želji malo belog luka u granulama
Priprema:
Najpre u činiji sjedinite brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajete ulje i kiselu vodu. Mešate dok ne dobijete glatku smesu, malo gušću od smese za palačinke. Pleh oblažete papirom za pečenje i ravnomerno raspoređujete smesu u tankom sloju. Pečete je u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok blago ne porumeni i ostaje savitljiva. Ostavite je da se potpuno ohladi.
Dok se kora hladi, pripremate fil tako što mešate ajvar, posni majonez i sitno seckane krastavčiće. Za jači ukus dodajete so, biber ili malo belog luka u granulama. Kada se kora ohladi, ravnomerno je premazujete filom i pažljivo uvijate u čvrst rolat. Uvijate ga u prozirnu foliju i ostavljate barem sat vremena u frižideru da se stegne.
Pred služenje rolat sečete na tanke šnite i poslužujete rashlađen. Savršen je za posnu trpezu ili kao brza, lagana užina.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)