POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Starinska poslastica na kojoj su odrasle mnoge generacije
U testo obavezno dodajte orahe koji će dati poseban šmek
Lenja pita je starinska poslastica na kojoj su odrasle mnoge generacije. Nekada se stalno služila posle nedeljnog ručka, a svaka domaćica je imala tajni sastojak koji je njenu pitu činio ukusnijom.
Sastojci:
- 17 kašika brašna
- 13 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 15 kašika mlevenih oraha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike griza
- 450 ml vode
- 3 jabuke
- 1 kašičica ekstrakta ruma
- cimet po želji
Za dekoraciju:
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer, orahe, sodu bikarbonu i griz. Sipajte vodu, promešajte i dodajte cimet. Opet lepo sjedinite. Jabuke oljuštite i izrendajte. Dodajte u njih malo ruma i cimeta, a ako su jabuke malo kisele dodajte i 2 kašike šećera. U kalup sipajte pola smese, pa poravnajte i pecite na 200°C oko 10 minuta. Poređajte jabuke, poravnajte i sipajte drugu polovinu smese. Vratite u rernu i pecite na 200°C još 15-20 minuta. Pospite šećerom u prahu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)