SUPER DORUČAK Piroške punjene sirom ispuniće kuću mirisom koji golica stomak
Mekane piroške uz šolju jogurta su savršen doručak.
Sastojci:
Testo:
1 jaje
1/2 čaše jogurta
1/2 čaše mleka
1 kašika ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
300 g brašna
1/2 kocke kvasca
Nadev:
100 g sira
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer, kašičicu brašna i kvasac i ostaviti nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodati jaje, ulje i jogurt i izmešati. Dodati brašno i so i umesiti meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta. Rastanjiti oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Seći na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljati izgnječen sir. Svaki pravougaonik urolati i blago pritisnuti ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)