ISPROBAJTE NEŠTO POSEBNO Najukusnija pita sa spanaćem, u korama od palačinki
Ova se, konkretno, pravi sa spanaćem i sigurni smo da ćete je uvrstiti u jednu od omiljenijih čim je prvi put budete isprobali
Priprema je laka i nema razloga da brinete da ćete nešto uraditi pogrešno.
Sastojci:
1. 8 palačinki
Za nadev:
1. 300 g sira
2. 2 kašike kačkavalja
3. 100 g spanaća ili blitve (može smrznut 6 kolutova)
4. 1 jaje
5. 1 kašika kisele pavlake
Za preliv:
1. 1 jaje
2. 200 ml jogurta
3. 100 ml mleka
4. 2 kašike rendanog kačkavalja
Priprema:
Ispecite palačinke, a zatim izmrvite sir i dodajte jaje, spanać, kačkavalj i pavlaku i sve to dobro sjedinite. Nafilujte svaku palačinku sa dve kašike nadeva. Palačinke preklopite tako da dobijete kvadrat i ređajte ih u nauljen pleh. Nakon toga, napravite preliv, tako što ćete umutiti jaje, u koje ćete dodati jogurt, mleko i malo ulja. Sve to dobro sjedinite, zatim dodajte sir i promešajte.
Prelijte peko palačinki i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)