DUŠU DALO UZ ROŠTILJ Prepečeni hleb sa belim lukom, aromatičan i hrskav
Toliko dobar da mu niko neće odoleti, a možete da ga servirate uz bilo koje meso
Umesto da uz roštilj služite običan, mi predlažemo da ga grilujete, ali ga pre toga premažete puterom sa belim lukom i korijanderom. Aromatičan i hrskav toliko da mu niko neće odoleti, a možete da ga servirate uz bilo koje meso.
Sastojci:
- 100 g putera
- 4 čena belog luka
- 2 kašike seckanog korijandera
- 1/2 kašičice crnog bibera
- baget
Priprema:
U puter sobne temperature dodajte mleveni beli luk i seckani korijander. Pobiberite, pa sve dobro sjedinite. Isecite hleb dijagonalno, jer ćete tako dobiti veće kriške, pa premažite svaku stranu napravaljenim puterom. Pecite ih u tiganju ili na roštilju.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir
Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena pre služenja
BOLJE OD MESA Krompir na roštilju, neverovatno ukusan
Pecite ga na roštilju odmah iza mesa, sa obe strane dok dobije lepu zlatnu boju
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)