POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom

Alo.rs

16:00

Bakina vanglica 0

Fil je fenomenalan.

POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Shutterstock

Punjene pohovane paprike

Sastojci:

10 crvenih rog paprika

10 debljih parčeta kačkavalja

2-3 jaja

1 šoljica brašna

1 šoljica prezli

prstohvat soli

ulje za prženje

Priprema:

Paprike ispecite na tiganju ili roštilju i ohladite ih u pokrivenoj posudi. Paprike iz zamrzivača su idealne jer im se lako skida koža. Ohlađenim paprikama skinite kožu i pažljivo im izvadite semenke. Napunite ih kačkavaljem. Umutite jaja i posolite. Papriku punjenu sirom uvaljajte u brašno, pa u razmućena jaja, te u prezle. Pecite u dubljoj masnoći, po nekoliko minuta s obe strane. Pečene paprike slažite na papirnati ubrus, kako bi upio višak masnoće. Poslužite vruće kao predjelo ili prilog.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading