LISNATO I MEKANO Mini pecivo sa sirom je savršeno posluženje za sve prilike
Bolje je nego iz pekare.
Sastojci:
Za testo:
700 g mekog brašna
200 ml toplog mleka
200 ml vode
100 ml ulja
25 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za nadev:
500 g sitnog sira
1 belance
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte šećer, toplo mleko, kašičicu brašna, promešajte i ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. U činiju stavite brašno i so, zatim vodu, 70 ml ulja i nadošli kvasac. Izmešajte varjačom pa rukom umesite testo. Dodajte 30 ml ulja i mesite da se sjedini sa testom. Podelite testo na 12 delova i svaki oblikujte u lopticu. Pouljite radnu površinu i poređajte ih, premažite s malo ulja, stavite preko kesu i ostavite 30 minuta da narastu. Nadev: Pomešajte sir, belance i so.
Jednu po jednu kuglicu rastanjite oklagijom na dužinu 30 cm. Nanesite uz ivicu kašiku nadeva i urolajte kao kobasicu. Slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite 30 minuta. Isecite na komade veličine zalogaja. Pomešajte žumance i mleko i premažite ih. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)