LISNATO I MEKANO Mini pecivo sa sirom je savršeno posluženje za sve prilike
Bolje je nego iz pekare.
Sastojci:
Za testo:
700 g mekog brašna
200 ml toplog mleka
200 ml vode
100 ml ulja
25 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za nadev:
500 g sitnog sira
1 belance
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte šećer, toplo mleko, kašičicu brašna, promešajte i ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. U činiju stavite brašno i so, zatim vodu, 70 ml ulja i nadošli kvasac. Izmešajte varjačom pa rukom umesite testo. Dodajte 30 ml ulja i mesite da se sjedini sa testom. Podelite testo na 12 delova i svaki oblikujte u lopticu. Pouljite radnu površinu i poređajte ih, premažite s malo ulja, stavite preko kesu i ostavite 30 minuta da narastu. Nadev: Pomešajte sir, belance i so.
Jednu po jednu kuglicu rastanjite oklagijom na dužinu 30 cm. Nanesite uz ivicu kašiku nadeva i urolajte kao kobasicu. Slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite 30 minuta. Isecite na komade veličine zalogaja. Pomešajte žumance i mleko i premažite ih. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)