LISNATO I MEKANO Mini pecivo sa sirom je savršeno posluženje za sve prilike
Bolje je nego iz pekare.
Sastojci:
Za testo:
700 g mekog brašna
200 ml toplog mleka
200 ml vode
100 ml ulja
25 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za nadev:
500 g sitnog sira
1 belance
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte šećer, toplo mleko, kašičicu brašna, promešajte i ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. U činiju stavite brašno i so, zatim vodu, 70 ml ulja i nadošli kvasac. Izmešajte varjačom pa rukom umesite testo. Dodajte 30 ml ulja i mesite da se sjedini sa testom. Podelite testo na 12 delova i svaki oblikujte u lopticu. Pouljite radnu površinu i poređajte ih, premažite s malo ulja, stavite preko kesu i ostavite 30 minuta da narastu. Nadev: Pomešajte sir, belance i so.
Jednu po jednu kuglicu rastanjite oklagijom na dužinu 30 cm. Nanesite uz ivicu kašiku nadeva i urolajte kao kobasicu. Slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite 30 minuta. Isecite na komade veličine zalogaja. Pomešajte žumance i mleko i premažite ih. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ZABORAVLJENA HRANA IZ DETINJSTVA KOJI GREJE DUŠU Recept za poparu sa čvarcima, izuva iz cipela, miriše neverovatno
Popara je jedno od onih jela koje budi nostalgiju i vraća nas u detinjstvo, kada su mirisi iz kuhinje budili celu kuću.

SOGAN DOLMA Najpoznatije tursko jelo, sočno i preukusno, bolje i od punjenih paprika
Sogan dolma je tradicionalno tursko jelo, koje veoma podseća na punjene paprike.
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana

SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

DOMAĆI SOK OD RUŽE Toliko jednostavne pripreme, a nikad ukusniji, zamirisaće cela kuća
Divnog mirisa i još boljeg ukusa.
Komentari (0)