KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Bundevara
Možda vas zanima:

PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati
Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.

NEODOLJIVO UKUSAN Kolač sa višnjama po bakinom receptu svako voli
Njegova priprema nije uopšte teška.

ORIGINALNO TESTO Najsočnije američke palačinke meke kao pamuk
Pravićete ih za doručak ili večeru.

SLASNE I UKUSNE Krofne po bakinom receptu meke kao DUŠA
Jednostavan recepti po kom ćete ih stalno praviti.
Sastojci:
1 kg bundeve
200 g šećera
150 g žutog suvog grožđa
6 kašika griza
po ukusu cimeta
ulje za premazivanje kora
Priprema:
Bundevu oljuštiti, očistiti od semenki i izrendati na krupniju stranu. Uzeti koru, blago je premazati sa uljem, staviti drugu koru preko prve i nju blago premazati. Tako uraditi sa još dve kore, što znači da svaki rolat treba da ima po 4 kore. Posuti svuda po kori bundevu, posuti sa šećerom svuda po bundevi i ako je bundeva dosta vlažna, posuti preko kašiku griza. Pobacati svuda suvo grožđe i po ukusu posuti cimetom. Bočne strane pite podviti malo prema unutra, da fil ne ispada i zaviti u rolat. Pleh prekriti sa pek- papirom i naređati rolate, ali da ima malo mesta između. Premazati kore ostatkom ulja. Zagrejati rernu na 190 stepeni i peći pitu oko 45 minuta. Ohladiti, iseći na parčiće, posuti prah-šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)