VAZDUŠASTE I SLATKE Bakine buhtle sa džemom su najmekše i najlepše
Buhtle sa džemom su odličan slatki doručak, a deca ih mogu poneti i u školu za užinu.
Sastojci:
850 g brašna
150 ml ulja
1 kvasac
500 ml vode
1 kašičica soli
4 kašičice šećera
Džem
Šećer u prahu
Priprema:
Staviti u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostaviti 15 minuta da se aktivira. Dodati preostalu vodu, ulje, so i izmešati. Polako dodavati brašno da se zamesi meko testo. Testo ostaviti da stoji 30 minuta. Premesiti ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvući oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i seći kocke. Na svaku kocku staviti kašičicu džema i formirati lopticu. Ređati ih jednu do druge u pouljen pleh i premazati sa malo margarina. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, posuti ih šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)