VAZDUŠASTE I SLATKE Bakine buhtle sa džemom su najmekše i najlepše
Buhtle sa džemom su odličan slatki doručak, a deca ih mogu poneti i u školu za užinu.

Sastojci:
Možda vas zanima:

OVO JE RECEPT ZA NAJMEKŠE TESTO Tradicionalne buhtle sa džemom, i to posne!
Slatko pecivo koje se može jesti za doručak ili kao poslastica.

Ne tražite dalje! Otkrivamo vam recept za najmekše testo za tradicionalne BUHTLE
Čak i ako niste majstor za dizano testo, garantujemo vam da možete napraviti odlične buhtle - uz malo pažnje. Puniti ih možete pekmezom, kremom, mlevenim orasima ili dinstanim jabukama s cimetom.
850 g brašna
150 ml ulja
1 kvasac
500 ml vode
1 kašičica soli
4 kašičice šećera
Džem
Šećer u prahu
Priprema:
Staviti u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostaviti 15 minuta da se aktivira. Dodati preostalu vodu, ulje, so i izmešati. Polako dodavati brašno da se zamesi meko testo. Testo ostaviti da stoji 30 minuta. Premesiti ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvući oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i seći kocke. Na svaku kocku staviti kašičicu džema i formirati lopticu. Ređati ih jednu do druge u pouljen pleh i premazati sa malo margarina. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, posuti ih šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Šolakov N1 totalno pomahnitao! Vremensku prognozu posvetili blokaderima koji trče kroz Hrvatsku! (VIDEO)

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala
Nakon Rokvića i ova zvezda zapevala sinu Milije Ktitora: Potpuno ludilo na slavlju o kom će se tek pričati, a oko nje se okupile sve zvanice (FOTO)

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)