NAPRAVITE VLAŠKE PALAČINKE - PLAŠINTE! Uz dodatak sira i salate, postaće vam omiljena večera
Zaista se jednostavno prave.
Vlaške plašinte
Možda vas zanima:

PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Neodoljive kocke koje se lako prave i brzo jedu
I deca će zavoleti.

ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Neobičan spoj namirnica.

PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati
Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.
Sastojci:
500 g brašna
250 ml vode
1 paketić kvasca
1 kašičica šećera
prstohvat soli
3 jajeta
200 g sira
mast ili ulje za prženje
Priprema:
Kvasac rastopiti u malo tople vode, dodati kašičicu šećera i malo brašna, pa ostaviti da naraste. Brašno prosejati, posoliti, pa dodati nadošli kvasac. Uz postepeno dodavanje tople vode, zamesiti meko, elastično testo, pa ostaviti pokriveno da naraste, oko pola sata. Nadošlo testo premesiti, pa na pobrašnjenoj površini
tanko razvaljati. Podeliti na osam kvadrata. Svaki kvadrat filovati nadevom od sira i jaja, pa kružno preklopiti oko pet, šest puta od krajeva prema sredini (kao ružice). Plašinte pržiti u dubokoj masnoći po nekoliko minuta sa obe strane, da porumene. Služiti uz kiselo mleko.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)