PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša

Jelena Vukelić

12:20

Bakina vanglica 0

Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.

kiflice
Shutterstock

 

Pamuk kiflice sa sirom i slaninom

Sastojci:

500 g brašna

1 čašica kisele pavlake

1 kašičica kvasca

200 ml toplog mleka

70 ml ulja

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

prstohvat šećera

2 kašike susama

Za punjenje:

250 g slanine

150 g topljenog sira

Za premazivanje:

1 jaje

semenke po želji

Priprema:

Kvasac razmutite u toplom mleku s malo šećera. Pustite da stoji 10 minuta, pa pomešajte s ostatkom sastojaka. Kad umesite meko, ali ne i lepljivo testo, dodajte so. Pustite da odstoji još 10 minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni, umutite jaje i pripremite punjenje. Testo podelite na tri dela, pa svaki deo razvaljajte. Secite trougliće, na široki deo stavite po parče slanine i topljenog sira i zarolajte ih u kiflice. Premažite ih umućenim jajetom i pospite semenkama. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. 

 

 

Komentari (0)

Loading