PROVEREN RECEPT ZA HRSKAV I VAZUŠAST HLEB Neodoljiv ukus koji osvaja sve generacije!
Recept kome ćete se vraćati iznova i iznova...
Zaboravite na kupovinu hleba u pekarama i prodavinaca, jer postoji savršen recept za pripremu kod kuće. Ako želite vazdušast i mekan hleb iznutra, a da mu korica bude hrskava, onda obavezno isprovbajte ovaj recept. Ukus je kao da ste ga kupili u pekari, a uspeće i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
500 g brašna
1 ravna kašika soli
375 ml tople vode
8 g suvog kvasca
1 ravna kašika šećera
Priprema: U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno i so. Zatim dodajte aktivirani kvasac i umesite testo. Pokrijte i ostavite da naraste nekih sat vremena. Zatim na pobrašnjenoj površini premesite testo i oblikujte loptu, pa prebacite u kesu za pečenje. Zasecite hleb po sredini i zatvorite kesu (ali ostavite malo vazduha kako bi hleb mogao da naraste). Stavite kesu na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Bonus video:
Možda vas zanima:
Mlečni hleb mek kao duša: Pecivo toliko lagano i slatko, prosto mami ukusom
Najmekši hleb ikada...
Od ovog hleba ide voda na usta: Ima posebno punjenje, meko je i slasno
Punjeni hleb koji morate probati prvom prilikom
PITA OD STAROG HLEBA Savršena za doručak ili večeru
Ako razmišlajte šta da spremite za doručak ili večeru, pita od starog hleba je idealno rešenje
DORUČAK ZA NEDELJNO JUTRO Preukusni hleb od KROMPIRA zavoleće cela porodica
Lako se mesi i ukusan je.
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)