PROVEREN RECEPT ZA HRSKAV I VAZUŠAST HLEB Neodoljiv ukus koji osvaja sve generacije!

Ana Klikovac

12:36

Bakina vanglica 0

Recept kome ćete se vraćati iznova i iznova...

Hleb
Shutterstock

Zaboravite na kupovinu hleba u pekarama i prodavinaca, jer postoji savršen recept za pripremu kod kuće. Ako želite vazdušast i mekan hleb iznutra, a da mu korica bude hrskava, onda obavezno isprovbajte ovaj recept. Ukus je kao da ste ga kupili u pekari, a uspeće i početnicima u kuhinji.

Sastojci:
500 g brašna 
1 ravna kašika soli 
375 ml tople vode 
8 g suvog kvasca 
1 ravna kašika šećera

Priprema: U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno i so. Zatim dodajte aktivirani kvasac i umesite testo. Pokrijte i ostavite da naraste nekih sat vremena. Zatim na pobrašnjenoj površini premesite testo i oblikujte loptu, pa prebacite u kesu za pečenje. Zasecite hleb po sredini i zatvorite kesu (ali ostavite malo vazduha kako bi hleb mogao da naraste). Stavite kesu na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs NajŽena vam gleda u šolju ☕ Pred vama su tri šoljice kafe. Vi intuitivno odaberite koja vas najviše privlači, pa da vidimo šta će se dešavati u kojoj grupici. Zapratite za part 2 #najžena #gledanjeusolju #fyp #foryou #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading