SOČNA PITA OD KARFIOLA Ne goji, pa slobodno možete da je jedete bez griže savesti
Karfiol je niskokalorična namirnica bogata mineralima, aminokiselinama i proteinima. Idealan spoj sa hrskavim testom koje se topi u ustima. Prijatno!

Sastojci
Potrebno je:
1 srednja glavica karfiola
3 jajeta
3 dl jogurta
50 ml ulja
oko 350 g brašna
1 kesica praška za pecivo
po ukusu soli
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašika svežeg peršuna
1 kašičica sveže mirođije
1/2 kašičice belog bibera
1 šargarepa
150 g ćurećih prsa
100 g kačkavalja
Karfiol očistite, odvojite cvetove, operite i stavite u hladnu vodu da se kuvaju. Kada voda proključa, karfiol procedite, nalijte novom, vrućom vodom, posolite i kuvajte 10 minuta od kada voda ponovo proključa. Izvadite ga iz vode i ostavite da se malo prohladi. Uključite rernu na 220 stepeni C i dok se rerna greje umutite jaja, posolite, dodajte ulje, jogurt, biber, opran i iseckan peršun i mirođiju, izrendanu šargarepu i iseckana prsa na kockice. Sve dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i sodom bikaronom. Tepsiju prečnika 30 cm premažite uljem i pospite brašnom, ili obložite papirom za pečenje, pa izručite smesu. Preko poređajte cvetove karfiola i blago ih utisnute u testo. Pecite dok ne porumeni (oko 30 minuta), a po potrebi smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pred kraj pečenja izvadite pitu i pospite komadićima ili rendanim kačkavaljem i ostavite da se zapeče.
Možda vas zanima:

ZAPEČENI KARFIOL U BEŠAMEL SOSU Posno jelo savršenog ukusa, za najbolji ručak
Ukusno i slasno , a posno jelo.

DA DECA ZAVOLE KARFIOL Zdrav i ukusan obrok jedite za laganu večeru
Nova verzija ovog jela.

UKUSNA VEČERA ZA CELU PORODICU Zapečeni karfiol oduševiće svakog
Iznenadićete se koliko se lako pravi.

RUČAK ZA DESETKU! Aromatični karfiol zavolećete odmah
Spremite ovo povrće u potpuno novom ruhu.

SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine

ZABORAVITE NA MASNE PITE Ovako Turci prave burek kod kuće – brz, lagan i preukusan
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare

ZABORAVLJENA HRANA IZ DETINJSTVA KOJI GREJE DUŠU Recept za poparu sa čvarcima, izuva iz cipela, miriše neverovatno
Popara je jedno od onih jela koje budi nostalgiju i vraća nas u detinjstvo, kada su mirisi iz kuhinje budili celu kuću.

SOGAN DOLMA Najpoznatije tursko jelo, sočno i preukusno, bolje i od punjenih paprika
Sogan dolma je tradicionalno tursko jelo, koje veoma podseća na punjene paprike.
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
Komentari (0)