TOČAK KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Napravite brzo i lako

Ivana Pavlović

15:00

Bakina vanglica 0

Napravite ove mekane i vazdušaste krofne. Neće vam biti potrebno puno vremena ni veštine.

točak krofne
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g brašna 
  • 120 ml mleka 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 2 kašike šećera 
  • 30 g putera 
  • 1 jaje 
  • 1/2 kašičice soli 

 

Priprema

Zagrejte malo mleko, pa dodajte šećer, so i kvasac. Onda promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte jaje sobne temeprature i umutite žicom. Sipajte prosejano brašno, pa špatulom sjedinite. Dodajte tome puter i umesite testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte, pa ostavite 1-2 sata da odmori. Podelite testo na 10 delova i oblikujte loptice. Rukama loptice malo spljoštite, pa rakijskom čašom napravite rupu na sredini. Poređajte loptice na pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite pola sata. U dobro zagrejani tiganj sipajte ulje i pržite krofne. Vadite krofne na ubrus da se malo ocede, pa uvaljajte u šećer. 

 

Komentari (0)

Loading