TOČAK KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Napravite brzo i lako
Napravite ove mekane i vazdušaste krofne. Neće vam biti potrebno puno vremena ni veštine.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 120 ml mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 30 g putera
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Zagrejte malo mleko, pa dodajte šećer, so i kvasac. Onda promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte jaje sobne temeprature i umutite žicom. Sipajte prosejano brašno, pa špatulom sjedinite. Dodajte tome puter i umesite testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte, pa ostavite 1-2 sata da odmori. Podelite testo na 10 delova i oblikujte loptice. Rukama loptice malo spljoštite, pa rakijskom čašom napravite rupu na sredini. Poređajte loptice na pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite pola sata. U dobro zagrejani tiganj sipajte ulje i pržite krofne. Vadite krofne na ubrus da se malo ocede, pa uvaljajte u šećer.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)