SLATKO OD GROŽĐA Svaki zalogaj budi čula, za nedelju koja se pamti
Ukusa koji priča priče, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 1 kg crnog ili belog grožđa (bez semenki)
- 100 g šećera
- 1 limun (sok)
- 1 vanilin šećer (po želji)
Priprema:
Operite grožđe i odvojte bobice od peteljki. Stavite bobice grožđa u šerpu, pospite šećerom i dodajte sok od limuna. Ostavite da odstoji oko 1-2 sata, kako bi grožđe pustilo sok. Stavite šerpu na srednju vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se šećer ne otopi i slatko ne počne da se zgušnjava. To može trajati oko 30-40 minuta. Da biste proverili gustinu slatka, stavite kašičicu sirupa na tanjir i ostavite da se ohladi. Ako je sirup gust i ne razliva se, slatko je spremno.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
DŽEM OD DINJA S ĐUMBIROM U neverovatnom spoju ukusa, za najbolji početak dana
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
DŽEM OD ŠLJIVA S ČOKOLADOM Klasik bez premca po receptu bez mane, za prave sladokusce
Dodajte kao prilog omiljenom desertu ili mažite na hleb, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
MARMELADA OD VIŠANJA Oboriće s nogu sve koji je budu probali, zato najbolje stavite duplu meru
Fenomenalnog ukusa, prste da poližete.
Komentari (0)