SLATKO OD GROŽĐA Svaki zalogaj budi čula, za nedelju koja se pamti
Ukusa koji priča priče, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 1 kg crnog ili belog grožđa (bez semenki)
- 100 g šećera
- 1 limun (sok)
- 1 vanilin šećer (po želji)
Priprema:
Operite grožđe i odvojte bobice od peteljki. Stavite bobice grožđa u šerpu, pospite šećerom i dodajte sok od limuna. Ostavite da odstoji oko 1-2 sata, kako bi grožđe pustilo sok. Stavite šerpu na srednju vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se šećer ne otopi i slatko ne počne da se zgušnjava. To može trajati oko 30-40 minuta. Da biste proverili gustinu slatka, stavite kašičicu sirupa na tanjir i ostavite da se ohladi. Ako je sirup gust i ne razliva se, slatko je spremno.
Možda vas zanima:
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Super ide uz palačinke i krofne, po receptu iz starog rokovnika
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
SLATKO OD VIŠANJA Priprema je jednostavna, a super ide uz palačinke i knedle
Mažite na hleb ili palačinke.
SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Biće gotove za pola sata, a nikad ukusnije, po receptu za početnike
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)