SLATKO OD GROŽĐA Svaki zalogaj budi čula, za nedelju koja se pamti

Ivana Pavlović

19:00

Bakina vanglica 0

Ukusa koji priča priče, za prave sladokusce.

slatko od grožđa
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg crnog ili belog grožđa (bez semenki)
  • 100 g šećera
  • 1 limun (sok)
  • 1 vanilin šećer (po želji)

Priprema:
Operite grožđe i odvojte bobice od peteljki. Stavite bobice grožđa u šerpu, pospite šećerom i dodajte sok od limuna. Ostavite da odstoji oko 1-2 sata, kako bi grožđe pustilo sok. Stavite šerpu na srednju vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se šećer ne otopi i slatko ne počne da se zgušnjava. To može trajati oko 30-40 minuta. Da biste proverili gustinu slatka, stavite kašičicu sirupa na tanjir i ostavite da se ohladi. Ako je sirup gust i ne razliva se, slatko je spremno.

 

Komentari (0)

Loading