SLATKO OD POMORANDŽINE KORE Napravite na grčki način i uživajte u fenomenalnom ukusu
Jeftino i izdašno, pravićete stalno.
Potrebno je
- 150 g pomorandžine kore
- 200 g šećera
- voda
- 1 limun
- 2 kašike sode bikarbone
Priprema:
Pomorandžinu koru operite i ogulite krupnije. Svaku isecite na tanke trakice, pa stavite u činiju, prelijte vodom da ogrezne, pa dodajte sodu bikarbonu. Pustite da stoje na sobnoj temperaturi 24 sata. Prebacite sutradan u drugu posudu, prelijte hladnom vodom, zakuvajte i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Prospite vodu pa ponovite postupak. U zasebnu šerpu sipajte šećer, pa prelijte sa manjom količinom vode, da prekrije šećer. Ostavite da provri, pa dodajte oceđene korice pomorandže i ostavite da se krčka. Pred sam kraj kuvanje dodajte limunove sečene na kolutove, pa kuvajte još 10 minuta. Prekrijte vlažnom krpom, pa pustite da se prohladi. Sipajte slatko u tegle. Prijatno!
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)