SLATKO OD POMORANDŽINE KORE Napravite na grčki način i uživajte u fenomenalnom ukusu
Jeftino i izdašno, pravićete stalno.
Potrebno je
- 150 g pomorandžine kore
- 200 g šećera
- voda
- 1 limun
- 2 kašike sode bikarbone
Priprema:
Pomorandžinu koru operite i ogulite krupnije. Svaku isecite na tanke trakice, pa stavite u činiju, prelijte vodom da ogrezne, pa dodajte sodu bikarbonu. Pustite da stoje na sobnoj temperaturi 24 sata. Prebacite sutradan u drugu posudu, prelijte hladnom vodom, zakuvajte i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Prospite vodu pa ponovite postupak. U zasebnu šerpu sipajte šećer, pa prelijte sa manjom količinom vode, da prekrije šećer. Ostavite da provri, pa dodajte oceđene korice pomorandže i ostavite da se krčka. Pred sam kraj kuvanje dodajte limunove sečene na kolutove, pa kuvajte još 10 minuta. Prekrijte vlažnom krpom, pa pustite da se prohladi. Sipajte slatko u tegle. Prijatno!
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)