SLATKO OD POMORANDŽINE KORE Napravite na grčki način i uživajte u fenomenalnom ukusu
Jeftino i izdašno, pravićete stalno.
Potrebno je
- 150 g pomorandžine kore
- 200 g šećera
- voda
- 1 limun
- 2 kašike sode bikarbone
Priprema:
Pomorandžinu koru operite i ogulite krupnije. Svaku isecite na tanke trakice, pa stavite u činiju, prelijte vodom da ogrezne, pa dodajte sodu bikarbonu. Pustite da stoje na sobnoj temperaturi 24 sata. Prebacite sutradan u drugu posudu, prelijte hladnom vodom, zakuvajte i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Prospite vodu pa ponovite postupak. U zasebnu šerpu sipajte šećer, pa prelijte sa manjom količinom vode, da prekrije šećer. Ostavite da provri, pa dodajte oceđene korice pomorandže i ostavite da se krčka. Pred sam kraj kuvanje dodajte limunove sečene na kolutove, pa kuvajte još 10 minuta. Prekrijte vlažnom krpom, pa pustite da se prohladi. Sipajte slatko u tegle. Prijatno!
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
Komentari (0)