SLATKO OD POMORANDŽINE KORE Napravite na grčki način i uživajte u fenomenalnom ukusu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Jeftino i izdašno, pravićete stalno.

slatko od pomorandžine kore
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g pomorandžine kore
  • 200 g šećera
  • voda
  • 1 limun
  • 2 kašike sode bikarbone

Priprema:

Pomorandžinu koru operite i ogulite krupnije. Svaku isecite na tanke trakice, pa stavite u činiju, prelijte vodom da ogrezne, pa dodajte sodu bikarbonu. Pustite da stoje na sobnoj temperaturi 24 sata. Prebacite sutradan u drugu posudu, prelijte hladnom vodom, zakuvajte i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Prospite vodu pa ponovite postupak. U zasebnu šerpu sipajte šećer, pa prelijte sa manjom količinom vode, da prekrije šećer. Ostavite da provri, pa dodajte oceđene korice pomorandže i ostavite da se krčka. Pred sam kraj kuvanje dodajte limunove sečene na kolutove, pa kuvajte još 10 minuta. Prekrijte vlažnom krpom, pa pustite da se prohladi. Sipajte slatko u tegle. Prijatno!

Komentari (0)

Loading