NAAH HLEB U Indiji ga stalno prave, sve sastojke već imate, a hrskav i drugačiji

Izvor: Ivana Pavlović

18:00

Kulinarski globus 0

Donosimo vam recept za tradicionalni indijski hleb, prste da poližete.

naah hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 280 g brašna
  • 1 mala kašičica praška za pecivo 
  • 1 mala kašika soli 
  • 50 g jogurta
  • 170 ml mlake vode
  • ulje za premazivanje

Priprema:

Od svih sastojaka umesite testo pa ostavite jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Testo izručite na malo brašna i podelite ga na šest jednakih delova. Potom razvijte veličine manjeg tanjira, premažite ih sa uljem sa obe strane i pržite u tiganju. Ne sipajte ulje u tiganj. Pecite po 1-2 minuta na srednjoj vatri sa obe strane. Vruć hleb umotajte u krpu. Prijatno!

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading