NAAH HLEB U Indiji ga stalno prave, sve sastojke već imate, a hrskav i drugačiji
Donosimo vam recept za tradicionalni indijski hleb, prste da poližete.
Potrebno je
- 280 g brašna
- 1 mala kašičica praška za pecivo
- 1 mala kašika soli
- 50 g jogurta
- 170 ml mlake vode
- ulje za premazivanje
Priprema:
Od svih sastojaka umesite testo pa ostavite jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Testo izručite na malo brašna i podelite ga na šest jednakih delova. Potom razvijte veličine manjeg tanjira, premažite ih sa uljem sa obe strane i pržite u tiganju. Ne sipajte ulje u tiganj. Pecite po 1-2 minuta na srednjoj vatri sa obe strane. Vruć hleb umotajte u krpu. Prijatno!
Možda vas zanima:
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)