DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Potrebno je
- 300 g kukuruznog brašna
- 500 g belog brašna
- 2 kesice suvog kvasca
- 400 ml vrele vode
- 10 g soli
- prstohvat šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ključalom vodom prelijte kukuruzno brašno, pa dobro promešajte. Poklopite pa ostavite da se ohladi. Onda dodajte belo brašno, kvasac, so i šećer. Zamesite testo pa ostavite da se udvostruči. Potom opet premesite, pa oblikujte pogaču. Prebacite u papir obložen pek papirom. Oštrim nožem zarežite gornju stranu. Pecite hleb oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite na rešetci. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB MAMI I MIRISOM I UKUSOM Spolja hrskav, a iznutra mekan
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.
DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)