DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.

DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.

DOMAĆI HLEB BOLJI OD KUPOVNOG Uspeće svima, a mekan kao duša
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
- 300 g kukuruznog brašna
- 500 g belog brašna
- 2 kesice suvog kvasca
- 400 ml vrele vode
- 10 g soli
- prstohvat šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ključalom vodom prelijte kukuruzno brašno, pa dobro promešajte. Poklopite pa ostavite da se ohladi. Onda dodajte belo brašno, kvasac, so i šećer. Zamesite testo pa ostavite da se udvostruči. Potom opet premesite, pa oblikujte pogaču. Prebacite u papir obložen pek papirom. Oštrim nožem zarežite gornju stranu. Pecite hleb oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite na rešetci. Prijatno!

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)