HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

Potrebno je:
- 200 g glatkog brašna
- 100 g oštrog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 180 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 limun šećer
- pola kašičice đumbira
- pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- ¼ kašičice karanfilića
- prstohvat soli
- 50 g maslaca
- 3 jaja
- 50 g očišćenih pistaća
- 150 g badema
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa soli i praškom za pecivo. Onda dodajte šećere, đumbir, muskatni oraščić i zdrobljeni karanfilić. Umešajte maslac sobne temperature i jaja, pa sve zamesite u glatko testo. Umotajte u foliju i ostavite pola sata na hladnom mestu. Dodajte pistaće i bademe, pa testo podelite na 4 dela. Na pobrašnjenoj radnoj površini svaki deo oblikujte u valjak dužine oko 30 cm. Poređajte ih na pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite u plehu da se prohlade, pa svaki isecite ukoso na kolutove. Rasporedite keksiće po plehu i dopecite još 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, da postanu hrskavi.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.
Komentari (0)