HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj

Ivana Pavlović

10:00

Kulinarski globus 0

Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

kantučini
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 180 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun šećer
  • pola kašičice đumbira
  • pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • ¼ kašičice karanfilića
  • prstohvat soli
  • 50 g maslaca
  • 3 jaja
  • 50 g očišćenih pistaća
  • 150 g badema

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa soli i praškom za pecivo. Onda dodajte šećere, đumbir, muskatni oraščić i zdrobljeni karanfilić. Umešajte maslac sobne temperature i jaja, pa sve zamesite u glatko testo. Umotajte u foliju i ostavite pola sata na hladnom mestu. Dodajte pistaće i bademe, pa testo podelite na 4 dela. Na pobrašnjenoj radnoj površini svaki deo oblikujte u valjak dužine oko 30 cm. Poređajte ih na pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite u plehu da se prohlade, pa svaki isecite ukoso na kolutove. Rasporedite keksiće po plehu i dopecite još 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, da postanu hrskavi.

 

 

Komentari (0)

Loading