HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 125 g putera
- 1/3 šolje šećera
- jedna šolja brašna
- 1/5 šolje skroba
- kašičica vanilinog šećera
- pola kašičice praška za pecivo
- oko 65 g džema od malina
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umešajte šećer i puter u veliku posudu. Zatim pomešajte brašno sa krompirovim skrobom, vanilinim šećerom i praškom za pecivo. Zajedno sjedinite smesu sa brašnom sa smesom sa šećerom i puterom. Mešajte ih kašikom dok se skroz ne sjedine. Testo napravite da ima oblik valjka. Isecite na broj komada koji želite, standardna preporuka je 22 komada. Oblikujte loptice i stavite ih u papirne korpice za kolače. Napravite rupu u svakoj loptici. Zatim 3/4 svake loptice napunite džemom od malina. Pecite oko 10 do 12 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PUTER KOLAČIĆI ZA IZNENADNE GOSTE Treba vam samo 3 sastojka, a super idu uz kafu
Svi će vam tražiti recept.
DUBAI KEKSIĆI SRUŠILI DRUŠTVENE MREŽE Svi zaboravili na čokoladu, a super idu uz čaj ili kafu
Savršeno mekani i neodoljivi, bićete raspamećeni ukusom.
KEKSIĆI SA LIMUNOM SUPER IDU UZ ČAJ ILI KAFU Brza užina koju svi vole
U savršenom slatko-kiselkastom spoju.
ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj
Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)