NAPRAVITE NAJBOLJI KREM BRULE I TO KOD KUĆE Biće sočan i neodoljiv, gosti će biti oduševljeni
Čuveni francuski desert raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 150 ml mleka
- 1 šipka vanile
- 1 dl šećera
- 3 jaja
- 3 žumanca
- 1 dl braon šećera
- korica narandže po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Isecite šipku vanile po dužini na pola, oštrim nožem. Semenke istresite u srednju šerpu, pa dodajte slatku pavlaku, mleko i šećer. Kuvajte 3 do 5 minuta, na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa vatre i ostavite da odstoji 15 minuta. Umešajte proceđena i umućena žumanca. Krem podelite u 7 vatrostalnih posuda. U pleh sa šoljama sipajte vruću vodu, do polovine. Onda pokrijte pleh alufolijom. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Iz pleha izvadite šolje, pa ostavite da se prohlade.Pospite prah šećerom površinu svakog krema i pecite 30 do 60 sekundi, dok se ne otopi. Onda ostavite krem brule u fižideru.
Možda vas zanima:
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)