NAPRAVITE NAJBOLJI KREM BRULE I TO KOD KUĆE Biće sočan i neodoljiv, gosti će biti oduševljeni
Čuveni francuski desert raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 150 ml mleka
- 1 šipka vanile
- 1 dl šećera
- 3 jaja
- 3 žumanca
- 1 dl braon šećera
- korica narandže po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Isecite šipku vanile po dužini na pola, oštrim nožem. Semenke istresite u srednju šerpu, pa dodajte slatku pavlaku, mleko i šećer. Kuvajte 3 do 5 minuta, na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa vatre i ostavite da odstoji 15 minuta. Umešajte proceđena i umućena žumanca. Krem podelite u 7 vatrostalnih posuda. U pleh sa šoljama sipajte vruću vodu, do polovine. Onda pokrijte pleh alufolijom. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Iz pleha izvadite šolje, pa ostavite da se prohlade.Pospite prah šećerom površinu svakog krema i pecite 30 do 60 sekundi, dok se ne otopi. Onda ostavite krem brule u fižideru.
Možda vas zanima:

KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.

KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.

CRNE PALAČINKE SA KREMOM OD SIRA I VIŠNJAMA Specijalitet u savršenom spoju ukusa
Savršeno sočne i mekane, popraviće vam dan u trenu.

CRNAC BEZ JAJA Sastojke već imate, samo treba da izmešate i ispečete
Sočan i sladak desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

MEKSIČKI BURITO Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, pikantni klasik koji se ne odbija
Sočno i slasno jelo uspeće svima.

KUNEFE Orijentalna poslastica nezaboravnog ukusa koja se topi u ustima,nema ko vam neće tražiti recept
Bićete oduševljeni ukusom.

BUGACA Grčki slatki burek sa vanila kremom za savršeno jutro, rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Burek na sladak način raspametiće i one izbirljive.

KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti
Jednostavan i mekan kao duša, ukusa koji priča priče.

NAPRAVITE NAJBOLJI KREM BRULE I TO KOD KUĆE Biće sočan i neodoljiv, gosti će biti oduševljeni
Čuveni francuski desert raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)