POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

krem brule
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 300 g sirovog indijskog oraha 
  • 200 ml vode
  • 300 ml pavlake od kokosa ili biljne pavlake
  • 2 pakovanja vanile
  • 3 kašike kokosovog šećera
  • 4 kašike skroba

Za posipanje:

  • smeđi šećer

Priprema:

Indijski orah potopite 24 sata u vodi. Onda stavite u blender i izblendajte, da dobijete glatku kašu. Zasebno pomešajte kokosovu pavlaku, vanilu, kokosov šećer i skrob. Umešajte pire od indijskog oraha. Promešajte sve, pa sipajte u posudice, ali ne do vrha. Pospite smeđim šećerom. Stavite posudice u pleh sa hladnom vodom, koja treba da doseže do polovine posudica. Pecite krem brule 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite par sati u frižideru. Bon appetit!

 

Komentari (0)