POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 300 g sirovog indijskog oraha
- 200 ml vode
- 300 ml pavlake od kokosa ili biljne pavlake
- 2 pakovanja vanile
- 3 kašike kokosovog šećera
- 4 kašike skroba
Za posipanje:
- smeđi šećer
Priprema:
Indijski orah potopite 24 sata u vodi. Onda stavite u blender i izblendajte, da dobijete glatku kašu. Zasebno pomešajte kokosovu pavlaku, vanilu, kokosov šećer i skrob. Umešajte pire od indijskog oraha. Promešajte sve, pa sipajte u posudice, ali ne do vrha. Pospite smeđim šećerom. Stavite posudice u pleh sa hladnom vodom, koja treba da doseže do polovine posudica. Pecite krem brule 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite par sati u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆI KESTEN PIRE ZA SAVRŠENU JESEN Poslastica koja spaja generacije
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
STARINSKI ROLAT OD JABUKA TERA VODU NA USTA A zamirisaće cela kuća
Jednostavan i sočan, nema mu ravnog.
ŠOMLOI GALUŠKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mađarski desert za zaljubljene ukusa koji se pamti
Godine 1956, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)