POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 300 g sirovog indijskog oraha
- 200 ml vode
- 300 ml pavlake od kokosa ili biljne pavlake
- 2 pakovanja vanile
- 3 kašike kokosovog šećera
- 4 kašike skroba
Za posipanje:
- smeđi šećer
Priprema:
Indijski orah potopite 24 sata u vodi. Onda stavite u blender i izblendajte, da dobijete glatku kašu. Zasebno pomešajte kokosovu pavlaku, vanilu, kokosov šećer i skrob. Umešajte pire od indijskog oraha. Promešajte sve, pa sipajte u posudice, ali ne do vrha. Pospite smeđim šećerom. Stavite posudice u pleh sa hladnom vodom, koja treba da doseže do polovine posudica. Pecite krem brule 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite par sati u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆI KESTEN PIRE ZA SAVRŠENU JESEN Poslastica koja spaja generacije
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
STARINSKI ROLAT OD JABUKA TERA VODU NA USTA A zamirisaće cela kuća
Jednostavan i sočan, nema mu ravnog.
ŠOMLOI GALUŠKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mađarski desert za zaljubljene ukusa koji se pamti
Godine 1956, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)