MEKSIČKI BURITO Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, pikantni klasik koji se ne odbija
Sočno i slasno jelo uspeće svima.
Potrebno je:
- 250 g mlevenog mesa
- 1/2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- kašika ulja
- 1 paradajz
- 3 tortilje
- 4 supene kašike kukuruza šećerca
- 4 supene kašike crvenog pasulja
- 4-5 kašika rendanog kačkavalja
- kašičica suvog origana
- kašičica kumina
- kašičica mlevene začinske paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
- supena kašika kisele pavlake
- malo korijandera ili peršuna
Priprema
Sitno seckan crni i beli luk propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Onda dodajte mleveno meso i mešajte da se dobro proprži. Dodajte origano, kumin, biber, mlevenu začinsku papriku i so. Promešajte, pa dodajte i paradajz, kukuruz i pasulj. Kuvajte oko 15-20 minuta. Zatim, izrendajte kačkavalj. Tortilje ugrejte na tiganju na vatri. Na svaku tortilju nanesite po kašiku kačkavalja, pa preliv sa mlevenim mesom. Uvijte, pa ih premažite sa malo kisele pavlake. Pospite korijanderom.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)