MEKSIČKI BURITO Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, pikantni klasik koji se ne odbija
Sočno i slasno jelo uspeće svima.

Potrebno je:
- 250 g mlevenog mesa
- 1/2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- kašika ulja
- 1 paradajz
- 3 tortilje
- 4 supene kašike kukuruza šećerca
- 4 supene kašike crvenog pasulja
- 4-5 kašika rendanog kačkavalja
- kašičica suvog origana
- kašičica kumina
- kašičica mlevene začinske paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
- supena kašika kisele pavlake
- malo korijandera ili peršuna
Priprema
Sitno seckan crni i beli luk propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Onda dodajte mleveno meso i mešajte da se dobro proprži. Dodajte origano, kumin, biber, mlevenu začinsku papriku i so. Promešajte, pa dodajte i paradajz, kukuruz i pasulj. Kuvajte oko 15-20 minuta. Zatim, izrendajte kačkavalj. Tortilje ugrejte na tiganju na vatri. Na svaku tortilju nanesite po kašiku kačkavalja, pa preliv sa mlevenim mesom. Uvijte, pa ih premažite sa malo kisele pavlake. Pospite korijanderom.
Možda vas zanima:

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.

SLATKE PRŽENICE SA JAGODAMA Specijalitet koji se ne odbija, poćiće vam voda na usta koliko su dobre
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

PAO DE LO DE OVAR Sunđerasta poslastica iz Portugalije koja osvaja ukusom od 1700.godine
Jednostavna i neodoljiva, bićete oduševljeni.

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.

GERMKNEDLE Austrijski specijalitet po receptu za čistu desetku, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica koja oduševljava od 1956, a iza nastanka krije prelepu ljubavnu priču
1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
Komentari (0)