MEKSIČKI BURITO Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, pikantni klasik koji se ne odbija

Ivana Pavlović

14:00

Kulinarski globus 0

Sočno i slasno jelo uspeće svima.

burito
Printscreen

Potrebno je:

  • 250 g mlevenog mesa 
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • kašika ulja
  • 1 paradajz
  • 3 tortilje
  • 4 supene kašike kukuruza šećerca 
  • 4 supene kašike crvenog pasulja
  • 4-5 kašika rendanog kačkavalja
  • kašičica suvog origana
  • kašičica kumina
  • kašičica mlevene začinske paprike
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice soli
  • supena kašika kisele pavlake
  • malo korijandera ili peršuna 

Priprema

Sitno seckan crni i beli luk propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Onda dodajte mleveno meso i mešajte da se dobro proprži. Dodajte origano, kumin, biber, mlevenu začinsku papriku i so. Promešajte, pa dodajte i paradajz, kukuruz i pasulj. Kuvajte oko 15-20 minuta. Zatim, izrendajte kačkavalj. Tortilje ugrejte na tiganju na vatri. Na svaku tortilju nanesite po kašiku kačkavalja, pa preliv sa mlevenim mesom. Uvijte, pa ih premažite sa malo kisele pavlake. Pospite korijanderom.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading