GRČKI MEDENJACI KOJE ĆETE ZAVOLETI Melomakarona slatka i fina
Brzo se jede koliko je ukusna.
Melomakarona
Sastojci:
Za sirup:
500 ml vode
800 g šećera
3 štapića cimeta
3 karanfilića
1 pomorandža
Za smesu - prvi deo:
1 kg brašna
200 g griza
Drugi deo:
400 g soka od pomorandže
180 ml maslinovog ulja
2-3 kašičice cimeta
400 ml ulja
50 g šećera u prahu
1/2 kašičice karanfilića u prahu
1/4 kašičice muskatnog oraščića
1 kašičica sode bikarbone
rendana kora 2 pomorandže
Priprema:
Sve sastojke za sirup sjedinite. Potom ih prokuvajte, a čim smesa počne da ključa, pomerite s ringle i dodajte 150 g meda. Ostavite da se ohladi nekoliko sati. Sirup treba biti hladan, a kolač vruć. Smesa: Sjedinite prvi i drugi deo pa zatim dodajte u posudu gde su ulja. Mešajte lagano, ali ne mnogo, da ne bi izašla ulja iz testa. Pravite zatim loptice i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pečene, vruće, stavljajte u sirup, okrenite ih s obe strane pa ih izva dite. Odozgo ih malo poprskajte medom i vrlo malo pospite sitnim seckanim ili mlevenim orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)