JESTE LI ČULI ZA ŽGVACET? Ovo jelo je najpopularnije u Istri, a postaće i u vašem domu
Sos je očaravajući.

Istarski žgvacet
Možda vas zanima:

ČESTO SE SERVIRAJU PO BISTROIMA Krok-mesje je pravi topli užitak sa hlebom
Pravićete ga za doručak ili večeru.

DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
BOSANSKI KOTLIĆ IDEALAN ZA DANAS! Pripremite sastojke na vreme i sutra trk u prirodu
Preukusno je, videćete.
Sastojci:
Za žgvacet:
600 g piletine
2 veće glavice crnog luka
400 g paradajza
400 ml vina
10 ml maslinovog ulja
3 čena belog luka
struk peršuna
vlašac, majčina dušica
so, biber
malo vode
Za fuže:
500 g brašna
2 jaja
150 ml vode
2 kašike ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Piletinu isecite na komade. Crni i beli luk, peršun i vlašac sitno iseckajte. Na vrućem ulju propržite piletinu, pa dodajte crni luk i promešajte da luk pusti miris. Ulijte vino, začinite, poklopite i dinstajte na slaboj temperaturi. Kada luk postane zlatnast, dodajte paradajz, beli luk pa opet promešajte. U toku dinstanja dodajte vodu, a na kraju dodajte peršun, vlašac i majčinu dušicu. Služite uz flekice, njoke, testeninu ili neku drugu vrstu priloga.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)