POSNA BAKLAVA Po starom bosanskom receptu, desert na kome su odrasle generacije
Sočna i mekana, idealna za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 500 g tankih kora
- 300 g mlevenih oraha
- 300 g seckanih oraha
- 150 g margarina
Za sirup
- 750 g šećera
- 600 ml vode
- pola limuna
- 1 kašika meda
Priprema
Stavite šećer i vodu da provre, pa kuvajte još 10 minuta na srednjoj temperaturi. Sipajte limunov sok i kašiku meda. Sameljite sitno polovinu oraha, pa otopite margarin na tihoj vatri. Isecite kore na veličinu pleha. Na pleh obložen pek papirom poređajte 3 kore. Odvojite 4 kore sa strane. Premažite svaku koru u plehu otopljenim margarinom. Premažite četvrtu pa je pospite sa tri pune kašike oraha. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite sa 4 kore koje ste odvojili, premažite svaku sem poslednje. Secite baklavu na trouglove. Prelijte preostalim margarinom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA BAKLAVA S ČOKOLADOM Hrskava, kremasta i očaravajuća
Napravite baklavu sa čokoladom, potpuno je drugačija od one klasične. Nećete moći da joj odolite, zato stavite odmah duplu meru.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način koji miluje nepca, za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate.
BAKLAVA Najpoznatiji turski desert koji vole svi, po receptu bez premca
Klasik bez mane pogodan za sve svečane prilike, prste da poližete.
POSNA BAKLAVA SA MAKOM Rapsodija ukusa za one izbirljive, najbolje stavite odmah duplu meru
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa makom ćete obožavati, a pogodna je i za dane posta.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
Komentari (0)