POSNA BAKLAVA Po starom bosanskom receptu, desert na kome su odrasle generacije

Ivana

16:00

Sezonski recepti 0

Sočna i mekana, idealna za sve svečane prilike.

posna baklava
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g tankih kora
  • 300 g mlevenih oraha 
  • 300 g seckanih oraha
  • 150 g margarina 

Za sirup

  • 750 g šećera
  • 600 ml vode
  • pola limuna
  • 1 kašika meda

Priprema

Stavite šećer i vodu da provre, pa kuvajte još 10 minuta na srednjoj temperaturi. Sipajte limunov sok i kašiku meda. Sameljite sitno polovinu oraha, pa otopite margarin na tihoj vatri. Isecite kore na veličinu pleha. Na pleh obložen pek papirom poređajte 3 kore. Odvojite 4 kore sa strane. Premažite svaku koru u plehu otopljenim margarinom. Premažite četvrtu pa je pospite sa tri pune kašike oraha. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite sa 4 kore koje ste odvojili, premažite svaku sem poslednje. Secite baklavu na trouglove. Prelijte preostalim margarinom. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading