BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način koji miluje nepca, za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate.
Potrebno je
- 6 velikih kora podeljenih na 2 dela
- 700 g borovnica
- 3 kašike zaslađivača po želji
- 2 kašike mlevenog keksa
Za premaz:
- 200 g maslaca
- 1 dl ulja
Za preliv:
- 1 l vode
- 450 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte borovnice, keks i šećer. Pleh obložite papirom za pečenje pa stavite jednu koru. Namažite je premazom, pa preko nje stavite drugu koru pa isto premažite. Nanesite preko nje treću koru pa premažite, pa nanesite fil sa borovnicama. Ponavljajte postupak dok imate materijal. Završite sa tri premazane kore. Isecite baklavu pa je prelijte ostatkom maslaca. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok listovi ne porumene. Napravite preliv od vode i šećera pa prelijte vrelu baklavu vrućim prelivom. Ostavite da se hladi preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
BAKLAVA Najpoznatiji turski desert koji vole svi, po receptu bez premca
Klasik bez mane pogodan za sve svečane prilike, prste da poližete.
ROLOVANA BAKLAVA PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa šljivama i orasima, posna i neodoljiva
Tradicionalan desert u malo drugačijem obliku, a podjednako ukusan.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)