BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 3 zrele banane
- 1/3 šolje otopljenog maslaca
- 1 kafena kašika sode bikarbone
- prstohvat soli
- 3/4 šolje šećera
- 1 jaje, umućeno
- 1 kafena kašičica ekstrakta vanile
- 1 1/2 šolje brašna
- seckana crna čokolada, orašasti plodovi ili suvo voće, po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Viljuškom izgnječite banane pa dodajte otopljeni maslac. Promešajte dobro, pa dodajte sodu bikarbonu, so i šećer. U jednoj posudi umutite jaje i vanilu, pa dodajte u smesu, i opet promešajte. Lagano dodajte brašno, uz neprestano mešanje, ali pazite da testo ne postane gumenasto. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je hleb pečen. Pustite 10 minuta, da se hladi u kalupu. Ostavite da se ohladi na rešetci. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)