BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 3 zrele banane
- 1/3 šolje otopljenog maslaca
- 1 kafena kašika sode bikarbone
- prstohvat soli
- 3/4 šolje šećera
- 1 jaje, umućeno
- 1 kafena kašičica ekstrakta vanile
- 1 1/2 šolje brašna
- seckana crna čokolada, orašasti plodovi ili suvo voće, po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Viljuškom izgnječite banane pa dodajte otopljeni maslac. Promešajte dobro, pa dodajte sodu bikarbonu, so i šećer. U jednoj posudi umutite jaje i vanilu, pa dodajte u smesu, i opet promešajte. Lagano dodajte brašno, uz neprestano mešanje, ali pazite da testo ne postane gumenasto. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je hleb pečen. Pustite 10 minuta, da se hladi u kalupu. Ostavite da se ohladi na rešetci. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)