BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
- 3 zrele banane
- 1/3 šolje otopljenog maslaca
- 1 kafena kašika sode bikarbone
- prstohvat soli
- 3/4 šolje šećera
- 1 jaje, umućeno
- 1 kafena kašičica ekstrakta vanile
- 1 1/2 šolje brašna
- seckana crna čokolada, orašasti plodovi ili suvo voće, po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Viljuškom izgnječite banane pa dodajte otopljeni maslac. Promešajte dobro, pa dodajte sodu bikarbonu, so i šećer. U jednoj posudi umutite jaje i vanilu, pa dodajte u smesu, i opet promešajte. Lagano dodajte brašno, uz neprestano mešanje, ali pazite da testo ne postane gumenasto. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je hleb pečen. Pustite 10 minuta, da se hladi u kalupu. Ostavite da se ohladi na rešetci. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)