CRNOGORSKE PRIGANICE Savršeno idu uz jogurt, spolja hrskave, a iznutra mekane kao pamuk
Savršene za doručak, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 400 g brašna
- 300 ml vode
- paketić svežeg kvasca
- 1 kafena kašičica soli
- 1 kafena kašičica šećera
- 1 supena kašika lozovače ili šljivovice
Priprema:
Vodu zagrejte toliko da bude mlaka, pa u njoj izmrvite kvasac i dodajte šećer. Nakon 5 minuta dodajte kašiku rakije, potom i brašno i so. Zamesite ređe testo pa prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom da odstoji, oko 30 minuta. Varjačom premesite i prođite po testu. Spuštajte mokrom kašikom komadiće testa u dublju šerpu sa zagrejanim uljem, i pržite dok ne porumene. Izvadite gotove priganice na ubrus, da se ocede od viška masnoće. Služite tople uz prilog po ukusu.
Možda vas zanima:
PRŽENICE IZ RERNE Ukus savršenog doručka koji se maltene pravi sam
Nisu masne, a naprave se začas, obožavaće ih cela porodica.
PRŽENICE BEZ JAJA I ŠEĆERA Viralni trend koji je osvojio društvene mreže, a ispadnu hrskave i slasne
Da li je moguće napraviti prženice bez jaja? Da, moguće je, i podjednako su preukusne. Probajte i uverite se zašto je toliko dobro.
PRŽENICE IZ RERNE Drugačije, a slasne, ukućani će stajati u redu za još
Ako volite prženice, ove ćete obožavati.
PRIGANICE Crnogorski specijalitet niko ne odbija, a odlično ide sa kajmakom, sirom i pršutom
Priganice su crnogorski specijalitet sličan domaćim uštipcima. Ovo vazdušasto testo odlično se slaže sa sirom, kajmakom ili pršutom. Ako ih pospete šećerom u prahu ili džemom, dobićete slatku varijantu, koja takođe osvaja ukusom. U Crnoj Gori ih služe za doručak, ali idealne su za bilo koje doba dana.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)