NAJBOLJA SLANA ZIMNICA Od turšije do salate od paprike, prste da poližete
Zdrava i ukusna, dodaće šmek svakom jelu.
![turšija](/data/images/2024-09-13/100360_tursija_f.jpg?timestamp=1726178400)
Turšija
Sastojci:
- 1 kg krastavčića
- 500 g crvene paprike
- 500 g karfiola
- 500 g šargarepe
- 3-4 čena belog luka
- 1 l vode
- 300 ml sirćeta
- 100 g soli
- 1 kašika šećera
- biber u zrnu po ukusu
Priprema:
Operite i iseckajte povrće na komade po želji. U loncu zagrejte vodu, dodajte sirće, so, šećer i biber u zrnu, pa prokuvajte. U sterilizovane tegle složite povrće, a između stavite čenove belog luka. Prelijte vruću salamuru preko povrća, dobro zatvorite tegle i ostavite da se hlade.
Krastavčići u medu i začinima
Sastojci:
- 5 kg malih krastavaca
- 250 ml meda
- 250 ml sirćeta
- 1 l vode
- 50 g soli
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica senfa u zrnu
- 1 kašičica crnog bibera u zrnu
- svež kopar
Priprema:
Operite krastavce i stavite ih u sterilizovane tegle. U šerpi prokuvajte vodu, dodajte med, sirće, so, čenove belog luka i začine. Prelijte vruću salamuru preko krastavaca, dobro zatvorite tegle i ostavite da se hlade.
Cvekla
Sastojci:
- 3 kg cvekle
- 3 l vode
- 600 ml sirćeta
- 100 g soli
- 1 kašičica šećera
- biber u zrnu po ukusu
Priprema:
Cveklu skuvajte u slanoj vodi dok ne omekša, a zatim je oljuštite i isecite na kriške. U šerpi prokuvajte vodu, dodajte sirće, so, šećer i biber. U sterilizovane tegle složite cveklu, prelijte vrućom salamurom i dobro zatvorite.
Letnja salata
Sastojci:
- 3 kg paradajza
- 1,5 kg crvene paprike
- 250 ml sirćeta
- 100 ml ulja
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- biber po ukusu
Priprema:
Operite i sitno iseckajte paradajz i papriku. U posudi pomešajte sirće, ulje, so, šećer i biber. Pomešajte povrće sa dresingom i stavite u sterilizovane tegle.
Pikantna salata od paprike
- Sastojci:
- 5 kg crvene paprike
- 12 čenova belog luka
- 400 ml sirćeta
- 200 ml ulja
- 200 g šećera
- 2 kašike soli
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- biber po ukusu
Priprema:
Paprike operite, isecite na trake i stavite u posudu. U šerpi prokuvajte sirće, ulje, šećer, so, crvenu papriku i biber. Prelijte toplu smesu preko paprika i ostavite da odstoji nekoliko sati pre nego što stavite u tegle.
Možda vas zanima:
![cvekla](/data/images/2024-09-16/100653_cvekla_f.jpg)
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
![domaća turšija](/data/images/2024-09-16/100632_tursija-1_f.jpg)
DOMAĆA TURŠIJA Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a mnogo zdravija
Odlična za imunitet, a osvaja na prvi zalogaj.
![čizkejk u tepsiji](/data/images/2024-09-02/99207_obrnuta-poslastica_f.jpg)
NAJLEPŠE POSLASTICE SA JAGODAMA Pomeraju granice dobrog ukusa, a ulepšaće svaku trpezu
Čizkejk iz tepsije, mekani kolač ili obrnuta poslastica, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
![posne punjene paprike](/data/images/2024-08-16/97745_punjene-paprike-posne_f.jpg)
NAJLEPŠA GURMANSKA JELA ZA GOSPOJINSKI POST Predlozi za ručak koji će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, ova jela ćete obožavati.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)