SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.

biftek
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 kašike ulja
  • 500 g bifteka
  • 100 g šampinjona iz tegle
  • so
  • suvi biljni začin
  • svež peršun
  • beli luk
  • crni luk
  • brašno
  • pirinač
  • soja sos

Priprema:

Skuvajte pirinač pa ga začinite sa svežim peršunom. Malo posolite pa dodajte soja sos. Zatim promešajte pa ostavite da se prohladi. Biftek isecite na komade i posolite. Zapecite sa obe strane, pa izvadite iz tiganja. U zasebnom tiganju zagrejte ulje i dodajte seckan crni luk da se malo prodinsta. Stavite šampinjone da se zajedno sa lukom prodinstaju. Začinite po želji. Nemojte da preterujete sa začinima, jer su šampinjoni iz tegle dovoljno slani. Dodajte malo brašna pa promešajte. Dodajte seckan beli luk i peršun. Hleb kratko zapecite sa obe strane, u tiganju u kome ste spremali biftek. Servirajte ovim redosledom: malo zapečen hleb, pa odozgo stavite biftek, pa na biftek šampinjone i sa strane dodajte kuvani pirinač kao prilog.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading