SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
Potrebno je
- 3 kašike ulja
- 500 g bifteka
- 100 g šampinjona iz tegle
- so
- suvi biljni začin
- svež peršun
- beli luk
- crni luk
- brašno
- pirinač
- soja sos
Priprema:
Skuvajte pirinač pa ga začinite sa svežim peršunom. Malo posolite pa dodajte soja sos. Zatim promešajte pa ostavite da se prohladi. Biftek isecite na komade i posolite. Zapecite sa obe strane, pa izvadite iz tiganja. U zasebnom tiganju zagrejte ulje i dodajte seckan crni luk da se malo prodinsta. Stavite šampinjone da se zajedno sa lukom prodinstaju. Začinite po želji. Nemojte da preterujete sa začinima, jer su šampinjoni iz tegle dovoljno slani. Dodajte malo brašna pa promešajte. Dodajte seckan beli luk i peršun. Hleb kratko zapecite sa obe strane, u tiganju u kome ste spremali biftek. Servirajte ovim redosledom: malo zapečen hleb, pa odozgo stavite biftek, pa na biftek šampinjone i sa strane dodajte kuvani pirinač kao prilog.
Možda vas zanima:
ODMRZNITE MESO ZA SAMO 5 MINUTA Biće mekano i sočno, a trik provereno radi
Ako ste zaboravili da izvadite meso iz zamrzivača, dovoljno je da primenite ovaj jednostavni trik.
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
OČISTITE DRVENU DASKU ZA SEČENJE Biće kao nova, a sitne linije će nestati kao rukom odnešene
Na jednostavan način očistite dasku, sijaće se kao nova, a znaćete da je bezbedna za upotrebu.
KRAMBL SA JABUKAMA Mirisni desert kao izmišljen za jesen, a popravlja dan u trenu
Mrvičasti, sočni desert raspametiće i one koji ne vole jabuke.
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
DOMAĆA KREMPITA Budi uspomene na dane detinjstva i bakinu kuhinju, a topi se u ustima
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)