PICA KOLUTIĆI Savršeno predjelo sa patlidžanom, za gurmane i one izbirljive

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Idealna užina ili prilog omiljenom jelu, prste da poližete.

pica kolutići
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 veći patlidžan
  • 200 g paradajz sosa
  • 150 g mocarele
  • 50 g rendanog parmezana
  • masline
  • origano
  • svež bosiljak

Priprema:
Operite patlidžan i isecite ga na deblje kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 15 minuta. Isperite i osušite kolutove, a zatim ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte paradajz sosom, dodajte iseckanu mocarelu, parmezan, masline i pospite origano. Pecite picu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta dok sir ne bude zapečen. Ukrasite svežim bosiljkom i poslužite toplo. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading