PICA KOLUTIĆI Savršeno predjelo sa patlidžanom, za gurmane i one izbirljive
Idealna užina ili prilog omiljenom jelu, prste da poližete.
Potrebno je
- 1 veći patlidžan
- 200 g paradajz sosa
- 150 g mocarele
- 50 g rendanog parmezana
- masline
- origano
- svež bosiljak
Priprema:
Operite patlidžan i isecite ga na deblje kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 15 minuta. Isperite i osušite kolutove, a zatim ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte paradajz sosom, dodajte iseckanu mocarelu, parmezan, masline i pospite origano. Pecite picu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta dok sir ne bude zapečen. Ukrasite svežim bosiljkom i poslužite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
DŽEJLINE TAKOS KORPICE SE NE ODBIJAJU Donose duh Meksika, a tope se u ustima
Džejla Ramović, pobednica muzičkog takmičenja i pevačica izuzetnog vokala, svakom novom pesmom oduševi vernu publiku. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno, meksičko jelo koje je pravi raj za nepca.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan
Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
AKO PRESTANETE DA JEDETE MESO DESIĆE VAM SE OVO Promene će vas sigurno iznenaditi
Ako odlučite da izbacite meso iz ishrane uočićete brojne pozitivne promene po zdravlje.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
PICA KOLUTIĆI Savršeno predjelo sa patlidžanom, za gurmane i one izbirljive
Idealna užina ili prilog omiljenom jelu, prste da poližete.
NAJČEŠĆI MITOVI O KAFI Svi je piju, ali da li je zaista štetna po zdravlje?
Postoji više mitova vezanih za štetnost kafe, a sa druge strane, popularnija je nego ikada.
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
Komentari (0)